• 05-06-2014, 11:56:57
    #1
    Merhaba, şöyle bir konuda yardıma ihtiyacım var. Php ile geliştirdiğim bir sayfa var javascript'de tıkandım.
    Bir radio button nesnem var buna tıklayınca sayfadaki select'i disabled ediyor ve arkaplan rengi değiştiriyor buraya kadar (tipik click olayı) tamam ancak bu oluşturduğum düzenleme sayfasında radio button seçili geliyor bu nedenle pasif olması gereken select pasif görünmüyor. Çünkü sadece radio butona tıklayınca pasif oluyor.

    Radio button seçili olarak sayfa yüklenirse selecti nasıl pasif olarak gösterebilirim. Yardımlarınızı bekliyorum umarım doğru anlatabilmişimdir.


    $('.bunugoster').click(function(){ var els = document.getElementsByName('ulke');
    els.item(ulke).disabled = false;
    els.item(ulke).style.backgroundColor = "#FFF";
    els.item(ulke).style.opacity = 1;
    });
  • 05-06-2014, 12:08:45
    #2
    $('.bunugoster').click(function(){ var els = document.getElementsByName('ulke');
    els.item(ulke).disabled = false;
    els.item(ulke).style.backgroundColor = "#FFF";
    els.item(ulke).style.opacity = 1;
    });
    $(document).ready(function(){
    
        if($(".bunugoster").is(":checked")) {
            var els = document.getElementsByName("ulke");
            els.item(ulke).disabled = false;
            els.item(ulke).style.backgroundColor = "#FFF";
            els.item(ulke).style.opacity = 1;
        }
    
    });
  • 05-06-2014, 12:54:44
    #3
    @Legatus, Sayfa düzenleme kısmında ise yukarıdaki fonksiyondan sonra aşağıdaki yazdığınızda da olacaktır.

    $('.bunugoster').click();
  • 05-06-2014, 14:00:59
    #4
    Arkadaşlar teşekkür ederim.

    Yalnız ChuckyFun sizin verdiğiniz kodda ben bir türlü if'in içine sokamadım. alert("Alarm"); ile test ettim ancak sayfayı post ediyorum echo "checked='CHECKED'"; şeklinde php kodu ile seçili olması gerekeni çağırıyorum sayfaya ama if'in içindekileri yapmıyor.

    --R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 14:00:59 -->-> Daha önceki mesaj 13:15:47 --

    ChuckyFun hocam dediğim gibi yaptım sorun çözüldü. Ben bir yerde yanlış yazmışım Teşekkürler
  • 05-06-2014, 21:39:57
    #5
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    @ChuckyFun hocamın yazdığı koda ilaveten;

    ikinci verdiği kod bloğunda if'in içerisinde aynı kodları tekrar yazmaktansa, jquery'nin trigger fonksiyonu ile tetikleme yapılabilir. Örnek: $('.bunugoster').trigger('click');
  • 05-06-2014, 23:02:01
    #6
    trigger fonksiyonunu araştırıyorum hocam sana da teşekkür ederim.
  • 06-06-2014, 10:59:37
    #7
    Bir sorum daha olacak; GET olarak post ettiğimde sayfayı butonda adres satırında görünüyor tamamen gereksiz yere.

    btnAra=ara bu şekilde görünüyor bunu kaldırmam mümkün mü? Javascript veya Jquery ile bir şey yapılabilir mi?
  • 06-06-2014, 11:14:04
    #8
    Dediğin gibi GET yerine POST kullanabilirsin.
  • 09-06-2014, 15:37:40
    #9
    ChuckyFun teşekkür ederim ancak şöyle bir sorun oluştu: İnternet Explorer'da siteyi test ettim ancak bu javascript kodları çalışmıyor ie de. Pasif olması gereken select'ler ne tıklayınca ne seçili olarak gelince de pasif olmuyor. Bu sorunu nasıl çözerim?
    Bu kodun farklı bir yazım şekli var mı acaba.