• 21-05-2013, 19:03:11
    #10
    Üyeliği durduruldu
    digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Kodlarına dikkatli bakmamıştım, Formun ve kod yapın temelden hatalı.

    Önce index html den bir sadece resim dosyası gönderiyorsun. Sonra upload.php ye geliyor bu dosya ve elbette işleme girmiyor. Çünkü upload php yazi alanı gelirse işlem yapacak şekilde ayarlanmış. Yazı alanının formu ise upload.php içinde. Bu formu gönderirsen yine işlem gerçekleşmez çünkü bu formda sadece yazi isimli text alanı gönderiyorsun bir resim göndermiyorsun.

    Sen index.html den gönderilen formdaki resim $_FILES değişkeninde seni bekliyor zannediyorsan yanılıyorsun. $_FILES DEĞİŞKENİNDEKİ İÇERİK, DOSYANIN GÖNDERİLDİĞİ SAYFANIN KODU SONLANDIĞINDA SİLİNİR. Yani sen ya yazı ile birlikte göndereceksin bu resmi, ya da gönderilen resmi kaydedeceksin sonra yazı ekleyeceksin.
    çok teşekkür ederim
    bişey sormak istiyorum
    <form action="" method="post" enctype="multipart/form-data" name="upload" id="upload"> derken form-data diyo, aslında ben oraya güvendim göndermesi konusunda.hani bunun için yapıılmış gibi.peki bu "multipart/form-data" kısmı ne için kullanılır formda bu resmi tutamıyorsa
  • 22-05-2013, 00:16:50
    #11
    TaKKoZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    çok teşekkür ederim
    bişey sormak istiyorum
    <form action="" method="post" enctype="multipart/form-data" name="upload" id="upload"> derken form-data diyo, aslında ben oraya güvendim göndermesi konusunda.hani bunun için yapıılmış gibi.peki bu "multipart/form-data" kısmı ne için kullanılır formda bu resmi tutamıyorsa

    o multipart data ile senin sunucunun bir alakası yok. bir html etiketi formun bir dosya içerdiğini anlatıyor sunucuna.

    bir sunucuya post edilen dosya geçici bir dosya olarak kaydedilir. bu dosyanın ömrü gönderildiği dosyanın yani action da belirtilen adresin çalışma süresi kadardır. bu geçici olarak yüklenen dosyayı post edildiği sayfanın çalışma süresi içinde kalıcı olarak bir yere kopyalamanız gerekir.
  • 22-05-2013, 09:42:14
    #12
    <form action="" method="post">
    <input type="text" name="yazi">
    <input type="submit" name="gonder" value="gonder" />
    ----
    <form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data" name="upload" id="upload">

    iki tane kullanmışsın. Forum karışır o zaman.
    Hangisinden yollayacağı belirsiz.
    php kod içindeki formu sil. Sadece html içindeki kalsın.