XML ile OpenCart siteye ürün çekmek
11
●11.819
- 05-04-2014, 09:26:52XML entegrasyonu için yardımcı olabilirim destek (at) sitedizayn.net
- 06-04-2014, 09:08:19Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Merhabalar, şimdi yazacaklarım kimisine boş kimisine ise ağır gelecek ama söylesem çare değil sussam gönül razı değil.
Şimdi bu konuyu çözmeden önce işe ticaretle başlamak lazım. Bir kere kapitalsiz (sermayesiz) ticaret olmaz. Kapitali yönetebilme sanatı da ticaretin kendisidir ister e olsun ister f bu kural değişmez.
e-ticaret nasıl yapılır? planlanır, projlendirilir, hedef konulur, analiz yapılır vs vs en sonunda bu işi yapmak için konu işin platformuna kalır. (bu kısmı önemli çünkü satacağın şeyi hangi şartlarla platformuna koyacağını daha işin başında tespit etmemişsen yolda böyle bir sorunu çözmeye çalışmak bence çok abest bir durumdur)
Platforma kadar gelebildiysen burada iş kapital yönetimine kalır.
a- paran vardır (göreceli olarak) verirsin parayı yaparsın sözleşmeyi kafandaki projeyi işletecek platformu yazdırırsın. yolda sorun çıkıp da karşo taraf gık dedi mi verirsin mahkemeye alırsın donunu.
b- göreceli olarak daha az paran vardır hazır platformlardan alırsın. aldığn pakete ve verdiğin paraya göre hizmetini alırsın
c- kendin yapmak istersin (bunu hem görece olarak daha az paran olduğunda yada işin içine kendin de girip kendin çözmek istediğinde yaparsın). ama bu yola girdin mi terleyeceksin arkadaş. hiçbirşey bilmeden bodoslamadan bu yola girersen zaten ilk virajda patlarsın.
bu kadar vaazdan sonra gelelim çözümlere. öncelikle opencart (ya da diğer tüm opensource eticaret sistemleri) ham birşeydir. yoğurulmaya müsait yapılmıştır. yıllardan beridir de bir sürü insan bu hamura birşeyler katmaya devam etmiştir. yani sorun xml se illaki bunu birisi yapmıştır.
ben bu iş için uygun bir yazılım buldum. hatta bu yazılımın 2 versionu var, bir hata (küçük yazıları iyice okumadan) sonucu ben ucuz olanını aldım (import edilecek ürün sayısıyla alakalı bir durum aradaki fiyat farkı). kurdum patladım. tabi oturup yine kendi çözümünü kendim buldum ve tıkır tıkır sistem işliyor.
ecnebilerden bu yazılımı almadan önce bir kaç çakal türk tarafından da aynı altyapının türkçeye çevrilmek suretiyle satılmaya çalışıldığını da öğrenmedim değil.
şu an buradaki sorun (bazı arkadaşları tenzih ediyorum) armut piş ağızıma düş. bu forumda bir çok şey öğrendim, bir sürü derdime deva olundu ama sorduğum soruların hiçbirinde ya bu iş nasıldır demedim. ben buraya kadar geldim buradan sonrasına yardım edecek var mı şeklinde yürüdüm ve her soruma cevap aldım.
geçen yine bu xml benzeri bir konu vardı dedimki şuşu linkte bir yazılım var bu işi yapar. mesaj geldi çok pahalıymış benle paylaşşana
kibarca olmaz dedim, sonra bana bir miktar teklif etti karşılığında adminini verecek ben programı yükleyeceğim xml lerini çekeceğim sonra programı sileceğim
adama demezler mi senin yaptığın ticaretin... 
neyse lafı fazla uzattım kusura bakmayın. @saintx arkadaşım sende json mson karıştırma zaten xml öğrencez diye göbeğimiz çatladı yeni yeni icatlar girmesin hayatımıza
velhasıl kodlamadan uyanmıyorsanız opencart a bulaşmayın paranız yoksa eticarete hiç bulaşmayın. bilmem kim bu işi parasız başlatmış da başarmış böyle laflara da inanmayın. bunlar insanları gaza getirmek için anlatılan hikayelerdir kapitalizmin oyunlarıdır böyle gel gel yapıp elinizdeki avcunuzdakileri alırlar. zaten o tip hikayeleri de size servis edildiği kadarıyla bilirsiniz.
son söz dediğim gibi bu xml işini çözen ve çalışan bir eklenti var, gidin bulun indirin kastırın kullanın sorun yaşayın sorduğunuz sorunun cevabı da 4 günde gelsin
deli olun yine onlardan önce sorunu siz çözün ama azıcık bile olsa yazılımdan ve mantığından uyanmıyorsanız satın almayın paranıza yazık.
kibarca olmaz dedim, sonra bana bir miktar teklif etti karşılığında adminini verecek ben programı yükleyeceğim xml lerini çekeceğim sonra programı sileceğim