• 12-02-2013, 04:03:55
    #1
    http://komi̇k.com/

    i harfinin hemen yanında bir tane karakter var. firefoxda açınca siteyi komik olarak gözüküyor. ilgimi çekti ve nasıl olduğunu da merak ettim
  • 12-02-2013, 11:03:29
    #2
    ilginç takipteyim amaç ne orda
  • 13-02-2013, 22:07:37
    #3
    Üyeliği durduruldu
    Özel karakterli domainler için firefox özel birşeyler eklemiş demek ki kendine Chrome'da açınca aslında linkin şu olduğunu görebilirsiniz: http://xn--komik-bgd.com/

    Türkçe karakterli domain almak istediğinizde de firefoxta eyüp.com.tr olan site, Chrome'da orjinal haliyle yani xn--eyp-ioa.com.tr şeklide gözükecektir.
  • 14-02-2013, 00:22:41
    #4
    yazarcizer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Özel karakterli domainler için firefox özel birşeyler eklemiş demek ki kendine Chrome'da açınca aslında linkin şu olduğunu görebilirsiniz: http://xn--komik-bgd.com/

    Türkçe karakterli domain almak istediğinizde de firefoxta eyüp.com.tr olan site, Chrome'da orjinal haliyle yani xn--eyp-ioa.com.tr şeklide gözükecektir.
    ilk başta bende öyle düşündümde ama aynı tarayıcıda ı harfli baska domain açtığım zaman yine böyle gözükmüyor

    mesela
    emreaydın.com.tr

    acaba özel karakter olarak nitelendirdiğin ı harfi değil mi burada
  • 14-02-2013, 00:36:04
    #5
    Üyeliği durduruldu
    eub adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ilk başta bende öyle düşündümde ama aynı tarayıcıda ı harfli baska domain açtığım zaman yine böyle gözükmüyor

    mesela
    emreaydın.com.tr

    acaba özel karakter olarak nitelendirdiğin ı harfi değil mi burada
    Demek ki Türkçe karakterler değil, özel karakterler Firefox'tan dolayı öyle görünüyor Şimdi Firefox'ta eyüp.com.tr yazıp baktım da, sapır saçma şekilde göründü domain adı =)
  • 14-02-2013, 00:46:03
    #6
    yazarcizer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Demek ki Türkçe karakterler değil, özel karakterler Firefox'tan dolayı öyle görünüyor Şimdi Firefox'ta eyüp.com.tr yazıp baktım da, sapır saçma şekilde göründü domain adı =)
    register firmasiyla alakalı bir durum olabilirme ihtimali yüksek öyleyse evet bende baktım şimdi ilginç o da