• 19-10-2012, 16:56:41
    #1
    Merhaba arkadaşlar 1000TL üzeri ikinci el cep telefonlarına bakıyorum da aklımda bir kaç soru var. Bunları sormak istedim.

    1. Bir telefonun yurtiçinden mi alınmış yoksa yurtdışından mı getirilmiş olduğunu nasıl anlayabilirim.
    2. Garantisinin olup olmadığını veya ne kadar kaldığını nereden öğrenebilirim.
    3. Bir cihazın imei sini klonlamak için o cihazın sadece imei numarasının bilinmesi yeterli mi yoksa cihazı bilgisayara falan bağlayıp mı kopyalıyorlar.
    4. Bir de ben kişiden cihazı aldım diyelim. Polisi arayıp telefonum çalındı diye ihbar ederse ne olacak? Buna karşı bir önlem var mı?
    5. Başka tavsiyeleriniz varsa belirtirseniz sevinirim.
  • 19-10-2012, 17:37:08
    #2
    Hocam 1000 tl üstüne çıkmışsın zaten sıfır almak daha mantıklı değil mi?

    1) imei kontrolle anlayabilirsin sanırım. Telefon karşılaştırması yaparak.
    2)
    3) imei klonlama çok kolay. senin imei ni görsem bir yere not etsem kendi telefonuma çakabilirim.
    4) bu durumda biz bir kağıda alım satıp yaptık diye imza atıyoduk. Ama ne kadar geçerli bilemem.
  • 19-10-2012, 18:06:45
    #3
    Elumre adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam 1000 tl üstüne çıkmışsın zaten sıfır almak daha mantıklı değil mi?
    İkinci el de çok temiz telefonlar var, sıfırıyla karşılaştırdığın zaman 500TL ye kadar fiyat düşebiliyor. Bu yüzden ikinci el düşündüm.
    Elumre adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    1) imei kontrolle anlayabilirsin sanırım. Telefon karşılaştırması yaparak.
    Bunu nerden ve nasıl yapabilirim?
  • 20-10-2012, 11:44:02
    #4
    güncel
  • 20-10-2012, 11:56:29
    #5
    M y adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İkinci el de çok temiz telefonlar var, sıfırıyla karşılaştırdığın zaman 500TL ye kadar fiyat düşebiliyor. Bu yüzden ikinci el düşündüm.

    Bunu nerden ve nasıl yapabilirim?
    Hocam telefonun bataryanın altındaki imei yi alırsın. birde telefondan *#06# imeyi alırsın. Karşılaştırırsın bir de btk nın sitesinden kontrol edersin ordada telefonun ismi yazr bu üçü tutuyorsa tamamdır tutmuyorsa imei çakmışlardır.
  • 20-10-2012, 12:11:40
    #6
    Telefonu Kimden Satın Alırsanız Alın. " İkinci El Telefon Alım Satım Belgesi / Sözleşmesi " Yapın. + Kimlik Fotokopisini alın.

    . . . . /. . . . /2010

    Satmış olduğum . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .imei numaralı . . . . . . . . . .marka ve ……… .. . . . Model telefonumun çalıntı çıkması, savcılık veya polis kanalı ile el konulmasından sonra olayın tarafıma bildirilmesine müteakip telefonun ücretini ödemediğim takdirde faiz, ve satış-alış bedeli ile birlikte ödemediğim takdirde hakkımda yapılacak icra takiplerini, alacak takiplerini kabul ve taahhüt ederim.

    Satmış olduğum telefonda çıkacak tüm yasal sorumlulukların tarafıma ait olduğunu beyan eder,bu durumda ........ Mahkeme ve icra dairelerinin velayetini şimdiden kabul ederim.


    CİHAZI SATAN KİŞİ BİLGİLERİ
    ADI SOYADI :
    TC KİMLİK :
    TELEFON NO :
    ADRESİ :
    İMZASI :
  • 20-10-2012, 12:18:53
    #7
    Çok teşekkür ederim.
    Telefonun daha önce hiç garantiye gidip gitmediğini öğrenmenin bir yolu da varsa güzel olacak.