Kpss ( Sorular , Çözümler ve Kpss Habeleri ) - Ana Başlık
1.016
●60.610
- 09-09-2012, 17:03:22Üyeliği durduruldukendin sorular üretip, soruları değiştirip çözersen faydalı olabilir. en azından bana faydalı oluyordu.
- 09-09-2012, 17:19:33Üyeliği durdurulduşimdi normal bir soruyu anlamıyorum çözümünü filan okuyorum netten video izliyorum haa tmm buymuş diyorum ona benzer soru geliyor yapamıyorum.
Ama hiç çalımaıdğım umrumda dahi olmayan türkçeden bugün deneme sınavından 27 net 3 boş yaptım eve geldim boş bıraktığım 3 boş soruyu tekrar okudum cevaplandırdım 1 yanlış ikisi doğru cıktı.
Güncel hayatta mat ile çok haır neşirim hemen çözüme ulaşıyorum ama mesele problemlere gelince nedense tıkanıyorum bana 12 problemin 8-9 u gelse yeter 40a yakın net almış olurum genel yetenekten. - 09-09-2012, 17:23:36Üyeliği durdurulduhocam matematiği kağıt üstünde, kitap üstünde çözmeye çalış. çözüme gidiş mantığını anlamaya çalışmalısın. o mantığı kavradıktan sonra + bol bol soru çözersen tamamdır. temelle alakalı birde matematik olayı.
- 09-09-2012, 17:30:38Üyeliği durduruldusüre de çok uzun değil ama bugünden başlarsan anlarsın elbette. çok zor şeyler değiller. denklemler konusunda iyi misin? ( 1. dereceden 1 bilinmeyenli, 2. derecen vb. ) ilk olarak bunları kavra ardından problemlere geç, kavrarsın olayı.
- 09-09-2012, 17:33:38Üyeliği durdurulduproblemleri çözmem için bilmem gerekenler nedir hocam bana bir liste verebilirimisin ?
bu arada birde soru sorayım.Hangi cümlede anlatım bozukluğu vardır ?
a - yalı insanlara yardım etmeli ve saygı göstermeliyiz.
b - iki yıldır şehir içi ulaşım ücretlerine zamn yapılmıyor
c - parayı yanlışlıkla benim hesabıma yatırmışlar
d - yeni gelen öğrenci çok çalışkanmış
e - okul koridorlarında yüksek sesle bağırmak yasaktır. - 09-09-2012, 17:34:09tüm problemlerin denklemlerini formüllerini otur kendince düzenle sonra her problem konusuna otur çalış üzerine 100-200 kadar soru çöz hep aynı mantıktan olanlardan değil farklı çözümlü sorulardan bulup çöz. kpss de ortaöğretime çok zor problemler çıkmaz zaten mantığını kavradığında yapabileceğin tarzda gelir. ben hiç denklem kurmadan tüm problemleri yapıyorum çok nadir kaçırıyorum ama çok zamanım gidiyor matematikte
türkçeye çok fazla güvenme bu sene herkese türkçeyi oldukca zor sordular. büyük ihtimal bizede öyle gelecek. ben türkçeyi 23-26 arası yapıyorum genelde ama sınavda 20 yaparım diye hesaplıyorum 35-37 g.yetenek olur diye düşünüyorum
45 te genel kültür yaparsam büyük ihtimal yetecektir bana
e
türkçeye çok fazla güvenme bu sene herkese türkçeyi oldukca zor sordular. büyük ihtimal bizede öyle gelecek. ben türkçeyi 23-26 arası yapıyorum genelde ama sınavda 20 yaparım diye hesaplıyorum 35-37 g.yetenek olur diye düşünüyorum