Windows 7 ağ kurmak
5
●1.036
- 12-12-2010, 18:57:06Arkadaşlar selam yan komşuyla birlikte bağlanıyoruz internete wireless'tan modem benim evde oyun oynamak dosya paylaşımı yapmak istiyoruz fakat ağı bir türlü ayarlayamadım xp de falan direk ağa girebiliyorduk ufak ayarlarla ama bunda uğraştım bulamadım bir türlü ev ağı falan oluşturdum yok görmüyor nasıl olacak bu nasıl oyun falan oynayacağız bilen, daha önce yapan var mı?
- 12-12-2010, 19:16:48çalışma grupları aynı olcak büyük ihtmial aynırıdr zaten sonra her iki pc de kullanıcı oluşturacan bende evde iki pc de kablosuz bağlanıyor anca öle yapıyorum win 7 de güvenlikten dolayı böle şey yapmışlar belki değişik çözüm yolları vardır googlede araştır diyecem hepsi aynı hiç ince ayarları anlatan yok
- 12-12-2010, 22:49:05Eposta Aktivasyonu GerekmekteDosya paylaşımı için klasöre sağ tık özellikler üstten paylaşıma gel ordan paylaşa tıkla.
Açılan pencerede seçenek kısmından Everyone'u seç ekleye bas. Ekledikten sonra alt kısıma gelecek orada sağ tarafından okuma/yazma kısmını seç ve aşağıdan paylaşa tıkla.
Bu kadar. \\PCAdı\Paylaşılan klasör olarak girebilir artık.
Güvenlik problemi yaşarsanız ağ ve paylaşım merkezine gelin. Sol taraftan gelişmiş paylaşım ayarlarını değiştir (Ben ingilizce kullanıyorum heralde böyle birşey yazıyordur.) i tıklayın.
Açılan kısımda en aşağıda Paylaşımda şifre sor gibi birşey olması lazım onu off (Kapalı) duruma getir değişiklikleri kaydeti tıkla.
Bu şekilde o klasörden paylaşımı yapabilirsin. - 12-12-2010, 23:39:43Öncelikle yorum için teşekkürler. Bunu da yaptım denedim. Şuan dosya paylaşımım açık everyone olarak fakat onun bilgisayardan girince ağda benim bilgisayarı göremiyorum. Çalışma grubu bilgisayarlarında da yok. Aynı şekilde oda beni göremiyor.NiZZo_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 14-12-2010, 13:06:39Eposta Aktivasyonu GerekmekteSana anlattığım şekilde yapılıyor. Eğer görmüyorsa izinlerini tam verememişsindir yada hatalı ayar yapıyorsundur. Ağ bağlantısı merkezinden birkaç ayar var onları ayarlaman gerekiyor büyük ihtimal. Bizim şirkette 13 pc de kullanıyoruz windows 7,xp.
ağı ev yada iş yaptığınızda paylaşımı kapatmış oluyorsunuz. Ancak dediğim gibi parola korumasını açarsanız ve yine aynı yerden tüm bilgisayarlara erişimi açarsanız sorunsuz tüm pclerden ulaşılması gerekiyor birbirlerine.
Birde ev ağı değilde iş ağı kurup deneyin.Ama yukarıdaki dediğimi yapıp deneyin.
-----
Bak burada da resimli anlatılmış.
http://intifa.net/windows-7de-ag-t5807.html