• 05-12-2010, 20:02:27
    #1
    Merhaba arkadaşlar,

    Yaklaşık 2 sene önce aldığım ACER marka laptopum %90 ihtimalle fabrikasyon ve seri'ye ait diğer problemler nedeniyle arıza yapmıştı. Bende garanti süresi içerisinde ürünü ACER Yetkili Servis (ankara/datapro)'ya teslim etmiştim.

    Yasal süre olan 30 işgünü içerisinde ürünüm onarılmadı ve yaptığım telefon görüşmelerinde sürekli oyalama cevaplar aldım. Bende iyi niyet göstergesi olarak beklemeyi tercih ettim fakat ürünü garantiye verdikten 3 ay sonra bile hala oyalama devam edince duramadım ve ACER firmasını mahkemeye verdim.

    Ve mahkemeyi geçtiğimiz günlerde yapılan son duruşmada (4. duruşma) kazandım. Davayı kazandığım bu tarih ürünü teslim ettiğim tarihten 1 yıl 10 gün gibi bi süre sonrasıdır

    Kısaca konuyu özetledikten sonra şunu sormak istiyorum. Mahekemede hakim davanın bu son celsede benim lehime sonuçlanmasına karar verdi. Bana firmaya ödediğim ücret eşdeğerinde bir ürün (sıfır ürün) verilmesine karar verdi. Ve duruşma tamamlandı.

    Tecrübesi olan arkadaşlar bu aşamadan sonra ne yapılacağını bana söyleyebilir mi? Yani ACER'i mi arıyoruz, ürünü aldığımız yeri mi arıyoruz, arayınca nediyoruz vb..?
  • 05-12-2010, 21:57:16
    #2
    Maxigeyik ? Off-Topic
  • 05-12-2010, 22:10:59
    #3
    yanlış olmuş taşıyabilirmi mod arkadaşlardan biri genel bölüme..
  • 06-12-2010, 01:39:12
    #4
    Hakime sormadınız mı Kaymakamlıklarda tüketici bölümü mü ne var, orayada danışabilirsiniz. Hukuk siteleri var oralara sorabilirsiniz. Acerın ana birimini falan arayabilirsiniz. Geçen seneden bu yana sistemlerde baya yükselmiştir
  • 06-12-2010, 01:58:54
    #5
    Hangi mahkemeye dava açmıştınız ?

    Mahkeme kararı ile icra yoluyla almanız mümkün.
  • 06-12-2010, 14:22:47
    #6
    hakem heyeti 800-900 tl civarı üzerindeki davalara bakmıyormuş denedik onu.

    ankara tüketici mahkemesine verdik bu yuzden..

    hakim biraz kılcık bi adam olduğu için iletişimde zorlanıyorduk birkac kere sordum şimdiki adım nedir diye, şimdi size verdiğiniz para değerinde bi ürün verilecek deyip duruyor. bunu bende biliyorum da nerden nasıl başlayacak bu işlem onu anlattıramadım adama sorun cıkarmasın basıma diye düdüklemedim fazla.

    ürünü aldıgım (internetten satış yapan biryer) yeri arayacağım şimdi onlar bilgi verir diye umuyorum
  • 06-12-2010, 14:27:17
    #7
    Üyeliği durduruldu
    ala ala yeni laptop mu alyıorsun tazminat açsaydın birsürü laptopun olurdu
  • 06-12-2010, 17:21:09
    #8
    ArtiEksi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    ala ala yeni laptop mu alyıorsun tazminat açsaydın birsürü laptopun olurdu
    valla bedelin geri iadesini istedim de hakim kabul etmedi 1 senedir laptop bende yok zaten, okulda kaldığım dersler oldu bu yuzden.. işlerimde aksadı.. performansım düştü resmen. bi tazminat yoluna gideyimmi diye düşünüyorum
  • 06-12-2010, 17:24:49
    #9
    Üyeliği durduruldu
    Tazminat yoluna zamanında gitseydin çok büyük ihtimal birşey tuttururdun. Fabrikasyon hatası nedeniyle verilerini kaybettin, servis gerekli sürede sana geri vermedi, ayrıca laptop u kullanmadığın günlerin sayısı kısacası tüm maduriyetlerini güzelce toplasaydın iyi bir tazminat açabilirdin.

    Ama bu saatten sonra etkili olur mu bilmiyorum.