Merhaba arkadaşlar. Lise 3 e gidiyorum. Maalesef lise 3 te sınıfta kaldım. Şuan tekrar lise 3.sınıfı okuyorum. Normalde lise 4'te olmam lazımdı ama olmadı bazı öğretmenlerin ego tatmin etmesi benim fazla ders çalışmamam derken hayatımda en çok korktuğum olay başıma geldi ve sınıfta kaldım. Ama hiç bir zaman hedefimden şaşmadım. Sınıfta kalmam beni hedefimden soğutmadı hatta bu sene daha çok çalışarak antrenörlük olma istediğim kat kat arttı.
Hep hani okulda sorarlar ya hedefin ney idealin ney amacın ney diye bana da her sorduklarında futbol antrenörü yani teknik direktör olmak istiyorum diyorum. Ama tabi bu çok kolay olan birşey değil. 18 Yaşındayım. 14 İle 17 yaşları arasında amatör kulüplerde oynadım. Ama bunlar tabi üst üste 1-2 sene devamlı lisanslı olarak oynadığım anlamına gelmiyor. Yani bir yerlerde okumuştum en az 5 sene lisanslı futbol oynamak gerekiyor gibi birşey yazıyordu ama bu gerekli olan bir şey değilmiş. Ha oynamışsanız avantajınız olur tecrübeniz olur anlamında. Şimdi belirli yani 4-5 sene üst üste lisanslı futbol oynamayıp kariyeri olmayan lise mezunu kişiler TFF'den antrenörlük lisansı alabiliyor. En alt tabakadan D lisansından başlayıp C,B,A lisanslarını alarak belirli bir kademeye gelip antrenörlük yapabiliyorsunuz. Ama mesela D lisansını aldınız C yi almak için en az 2 sene bir takımın alt yapısında falan çalışmanız gerekmekte. Sonra C yi aldınız B yi almak için gene böyle 2 sene takım çalıştırmak gerekmekteymiş. Ama eğer üniversiteden yani BESYO beden eğitimi spor yüksek okullarına girerseniz ( bunun için ygs de barajı geçip yetenek sınavına hazırlanıp yetenek sınavından da iyi bir puan almak gerekmekteymiş ) futbol antrenörlülük bölümünü seçip mezun olduktan sonra gerekli kurs veya eğitim almak gerekirse onları da alıp antrenör olabiliyormuşsunuz. Üniversiteden mezun olunca böyle TFF'den alınan lisanslar gibi 2 sene takım çalıştırma sorunu olmuyormuş bildiğim kadarıyla.
Benim en büyük hedefim antrenör olmak. Hani normal bir üniversiteye gitsem öğretmenlik veya başka bir meslek okusam inanın yapacağıma inanmıyorum. Ama tam ilgilendiğim yıllardır takip ettiğim futbol içerisinde bir meslek sahibi olsam hem çok mutlu olurum hem de istediğim arzu ettiğim mesleği yapma şansına sahip olurum. Şimdi önümde ilk önce lise mezunu olmam gerekmekte. Lise mezunu olduktan sonra Ya TFF'den lisans alabilirim yada kazanabilirsem üniversiteye giderek antrenörlük okuyabilirim.
Bunların dışında ise benimde istediğim Almanya, İskoçya, İngiltere ve Balkan ülkelerinde de olan futbol antrenörlük kursları. Almanya'da herkesin bildiği Köln Spor Akademisi var. Buraya gitmek maddiyat istiyor tabi ki diğer ülkelerdeki kurslar gibi. Buraya şansım olursa gitmek isterim ama nasıl bir yol izleyeceğim neler gerekli ücreti ne kadar bunları araştırmak gerekmekte. İskoçya, İngiltere ve Balkan ülkelerindeki antrenörlük kursların kriterleri nelerdir ne gerekleri vardır bilmiyorum. Aileme konuyu dahaca açmadım. Çok ciddi bir şekilde araştırıyorum şuan. Babamla ciddi ciddi konuşup hedefim istediğim meslek bu gerçekten inanıyorum yapacağıma ve eğitim almak istiyorum desem oda benim arkamda durur sanırım. Biraz maddiyat gerekli tabi bu işler için. Yani yurtdışında eğitim için.
Okulda mesela bu konuyu açtım ben bir iki arkadaşıma ya git işine dalgamı geçiyon falan dedi. Ben valla hiç dalga geçinecek halim yok. Tek hedefim isteğim arzum şuan bu Antrenörlük. Bilen birilerini arıyorum bu işlerden anlayan bana yardımcı olacak. Almanya'da Hamburg’da 2 tane teyzem 1 tane dayım var. Almanya'da eğitim alsam onlarında bir yardımı dokunabilir belki.
Ben aslında yurtdışında eğitim almak istiyorum ama net para ne kadar gerekli hangi kriterler gerekli ne derece dil bilmek gerek bu konuları araştırıyorum. Mesela Almanya'ya gideceğimi bilsem hani araştırsam tamam 2 sene sonra lise bitince Almanya'ya gidiyorum desem lise bitene kadar yazları almanca kurslarına giderim, kendimi geliştiririm. Birde konuyu R10'a açmak istedim. Belki bu yabancı ülkelerdeki kursları bilen yada ülkemizde böyle bir hedef için ne yapa bilinir bunları bilen birileri yardım eder diye.
saygılar.
Antrenörlük ve Almanya
11
●9.337
- 30-10-2010, 12:56:13Üyeliği durduruldu
- 30-10-2010, 19:06:46Üyeliği durdurulduSağolun arkadaşlar. Şuan için tam olarak bana birinin yol göstermesi lazım , yani bilen biri bana şimdi ne yapabilirim gibi konularda birde yurtdışındaki eğitimin ücreti, negibi şeylerin gerekli olduğu gibi şeyleri anlatması lazım. Araştıyorum bakalım
- 30-10-2010, 19:10:54Teknoparktr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Almanya'da eğitim görmen çok zor birincisi ailenin aylık gelirine bakıcaklar ve belli bir güvence isteyecekler bunun dışında belli bir seviyede almanca bilmem gerekmekte diye biliyorum ben ama daha çok şey var
- 30-10-2010, 19:13:18Üyeliği durdurulduÜcret konusunda ne kadar gerekir 5-10 milyar eğitim parasıysa iyi yani verebiliriz. Çeşitli eğitim burslarıda var. Dil konusunu ben pek dert etmiyorum. Aslında ediyorum ama önümde 1 buçuk sene var. Yani yazları kursa giderim. Kendimi geliştiririm dil konusunda. Ama ben o kursa girebilmem için sınava gireceksem nerde girecem nası olacak neler gerekli bunları bilmeden birşey diyemiyorum ki. Konuşmak kolayda işte neyse.atary adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 30-10-2010, 20:18:24Teknoparktr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
o anlamda değil hocam ailenin düzenli sabit bir geliri olması lazım sanrım 2.5 bin liraydı geçen yıl erasmustan bir ark. o yüzden gidemedi burs kazanmıştı halbuki
almanya artık öyle kolay kolay almıyor sen süper zeka olsanda binbir türlü zorluk çıkarıyor almanyanın dışında bir ülke sizin için daha iyi olur
- 30-10-2010, 20:24:35Üyeliği durdurulduİşte dediğiniz gibi böyle kurslar Almanya'da, İskoçya'da, İngiltere'de ve Balkan Ülkelerinde varmış. Bende tam bilmiyorumki araştırıyorum halen. Yani kriterler nedir ne lazımdır bilemiyorum. Balkan Ülkelerindeki kurslar biraz daha ucuz oluyormuş böyle diğer antrenörlük kurslarına göre ama bakalım ya nasıl olacak.atary adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hani nereye gideceğim yani kriterlerine uygun olduğum gidebileceğim bir ülke bulsam diyelim İngiltere oraya gidene kadar ben İngilizce'mi geliştiririm kendimi geliştiririm. İnşl. bilen birilerini bulur ve onlardan yardım alabilirim.
almanya artık öyle kolay kolay almıyor sen süper zeka olsanda binbir türlü zorluk çıkarıyor almanyanın dışında bir ülke sizin için daha iyi olur