Sana en yakın emniyet müdürlüğüne gitmeden evvel internetten randevu almanı öneririm. Randevu tarihi gelmeden evvel kaç senelik çıkartacaksan ona göre ödemede bulunman gerekiyor. Ziraat Bankasından ödemeyi halledebilirsin. Ayrıca bir fotoğrafçıya da uğraman gerek. Fotoğrafçıya pasaport için derseniz o halleder.
Götürmen gereken belgeler : Bankadan aldığın ödeme dekontu, pasaport için özel fotoğrafın, parmak izi belgen + mutlaka daha evvel kullandiğin pasaport varsa onu da götür.
Pasaport Çıkartmak
15
●1.704
- 06-08-2010, 12:49:45
- 06-08-2010, 13:12:06pasaportunu en az 2 yıllık cıkart ancak ıs pasaportla bıtmiyor gereklı belgelerı toplayıp almanya konsoloslugundan vizeye basvurman gerek.
- 06-08-2010, 13:54:19Üyeliği durdurulduTamam ama büyük ihtimal pasaport çıkartılıyordur heralde.Ortmdyz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Babamla giderim zaten tek başıma halledememsogukkanli56 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tamam hocam.hostingsiteniz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Peki bu konsolosluk nerede bu vizeyi nası alırım ne yaparım. Yani alman konsolosluğu nerde türkiyede.hayaletimsi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 06-08-2010, 14:04:24ankara ve ıstanbulTeknoparktr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 08-09-2010, 15:44:43Samsun merkez Emniyet müdürlüğünden aldım ben pasaportu. Yanında vize ayarlayan yerler var. Ama nasıl bilmiyorum. Camlarında asılı Almanya,Hollanda vb. vize. Ayrıca tavsiyem Almanya değil İtalya vizesi alman. Gerçi tanıdığın varsa davetiye gönderirlerse vize alman kolaylaşır. Yoksa Almanya kolay kolay vermiyor. Hele çalışmıyorsan...
Çekinmeden PM atarak soru sorabilirsin. - 08-09-2010, 19:02:38öncelikle pasaportu alinca giderim diye kendinizi hazirlamayin o konuda red cevabi alabiliceginizide düsünün .Teknoparktr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
almanyanin neresine gideceginize bagli cünkü heryerin yabancilar polisi ayri evrak isteyebilir.. sizi davet edecek olan akrabalarinizin burda polise teminat vermesi gerekir.sizinde turkiyede bir teminat göstermeniz gerekmektedir. davet eden kisinin geliri , ev büyüklügü ve Sizin sigortanizin olmasi ve yasiniza bakarrlar ne icin geleceginizi sorarlar.NRW` eyaletinde (kuzey Ren vestfalya) vize almak biraz daha kolaydir.
berlin milletvekilinin(canan bayram) türkiyeden davet ettigi kisinin herseyine kefil olmasina ragmen red cevabi verildi.
mesajdaki yazim hatalari icin kusura bakmayin klavyemde türkce karakterler yok.
03623113090)-5420