• 30-07-2010, 02:09:05
    #19
    Meb'in sitesinden bildir.Bende dikkate almazlar dedim gene de yolladım.1 hafta içinde okul müdür aramıştı ve sorun çözülmüştü.(Başka bir problemdi)

    Şikayet etmekten çekinmeyin.
  • 30-07-2010, 02:13:53
    #20
    project2007 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Meb'in sitesinden bildir.Bende dikkate almazlar dedim gene de yolladım.1 hafta içinde okul müdür aramıştı ve sorun çözülmüştü.(Başka bir problemdi)

    Şikayet etmekten çekinmeyin.

    Gidip diğer hocadan istsem biliyorum problem olmadan vericekler. Fakat göz göre göre bunu hala yediremiyorum kendime, Allah sormaz mı bunun hesabını hiç bi şekilde haksızlığıa göz yumamıyorum. Dedim ki hocam eğer zorunluysa bu para, maddi durumum yok diyen öğrenci varsa hepsinin ücretini ben karşılarım, ama zorunlu değil işte salak yerine koyuyorlar insanı resmen.
  • 30-07-2010, 02:19:45
    #21
    LeFleur adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    aynısını bana yaptılar
    buraya yazdım
    http://bilgiedinme.meb.gov.tr/Intern...aspx?kurum=meb

    1 hafta içinde müfettiş gönderdiler hallettiler
    project2007 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Meb'in sitesinden bildir.Bende dikkate almazlar dedim gene de yolladım.1 hafta içinde okul müdür aramıştı ve sorun çözülmüştü.(Başka bir problemdi)

    Şikayet etmekten çekinmeyin.
    Başvuru onay linki geldi, adres bölümünü..vs doldurdum.
    Gönder butonuna basıyorum sayfada tepki yok, fax bölümünü doldurmak mecburi mi? orayıda doldurdum gerçi yine gönder butonu işlev görmüyor :-S


    // Edit, Karakter sınırlaması varmış. Mesajımı birazcık kısalttım gönder butonu aktif oldu.
  • 30-07-2010, 02:51:24
    #22
    Üyeliği durduruldu
    diploma üçreti 5 Liradır ve mezun olan bir kaç öğrenci ile mille eğitime gidersen onlarda şahitlik yaparsa ceza alacaklardır okul idaresi gitmelisin bence hakkını ara, cahil biri değilsin hakkını ariya bilirsin.
  • 30-07-2010, 02:57:14
    #23
    Eğer ilçede oturuyorsanız kesinlikle ilçe meb'e gitmeyin şikayeti iptal ettirebiliyorlar malesef. Benim başıma doğrusu lisedeyken nerdeyse tüm sınıfı malesef asalak bir öğretmenliği haketmeyen birisi tarafından aşırı zor sorularla benim bölümümü bile ilgilendirmeyen bir ders yüzünden bıraktılar. Üstüne de sivil geldiğimiz için kurtarma sınavına almadılar (biliyorum sivil gelinmez ama 2 saat sonra yola çıkacaksanız ve ev ile okul arası 1 saat sürmekteyse hak vereceğinize eminim) en sonunda il meb'e mail attım şikayeti değerlendirmeye aldılar hakkında işlem filan başlatmışlar. Yani diyeceğim il meb'e gitmeniz gerekiyor yoksa pek birşey elde etmezsiniz hatta isterseniz direk bakanlığa mail ile bildirin yada giderek bildirin. Malesef öğretmen olarak geçinen ama o mesleği haketmeyen birçok kişi var.
  • 30-07-2010, 04:01:05
    #24
    Dipoma ücretiin yasal olduğunu sanıyorum.
    Çünkü şunu biliyorum.

    Milli Eğitim Müdürlüğü diplomaları ilçe milli eğitim müdürlüğüne gönderiyor. Ve ilçe milli eğitim müdürlükleride diplomaları her sene belli bir fiyat karşılığında okullara veriyor.
    Yani örneğin ilçe milli eğitim müdürlüğü sabit bir fiyat belirliyor. Ve okula diploma başı 40 TL istiyorum diyor.

    Okullarda ilçe milli eğitim müdürlüğüne 40 TL verecekleri için öğrenciden 50 TL istiyor.

    Kişi başı 10 TL kazanıp okulun bütçesine aktarıyor o parayı.
    Ancak çokda bişey kazanmıyor. Çünkü maddi durumu iyi olmayan öğrencilere diplomayı ücretsiz veriyorlar. Bu yüzden hemen hemen aldığı ile verdiği denk geliyor.


    Sanırım sistem değişmedi. Durum hala böyle.

    @edit: Diploma ücreti 5 TL değildir.
    Milli eğitim bakanlığının belirlediği fiyat Min. 25 TL sanırım diye biliyorum.(Ankara merkez ilçeler için)

    Diğer iller için bilmiyorum ama fazla fark edeceğini sanmıyorum.
  • 30-07-2010, 04:05:13
    #25
    İyi yapmışsın. Ezdirme kendini. Aldıkları ücret yasal değil. Yasal olsa bile bildiğin haraç sınıfında. İlçe milli eğitime gitmen pek birşey ifade etmez açıkçası. İlçe milli eğitim müdürlerinin karakterleri değişik olabilir ama genellikle birbirlerini korur kollarlar ilçede ki eğitmen kadroyla.
  • 30-07-2010, 04:06:43
    #26
    Diploma Ücreti Dediğiniz Üzere Max:5 Lira Yasal..Ek Ücretler Yasal Değildir.
  • 30-07-2010, 07:20:50
    #27
    bizim 30 milyon diplama var diploma alırım da birde aidat istiyorlar aidat şu an param yok ya aidat ı ne yapacağım.