• 17-07-2010, 17:30:01
    #1
    Üyeliği durduruldu
    Sa. arkadaşlar endüstri mühendisliği mi ? iyi elektrik elektronik mi ? biraz bilgi verirseniz sevinirim.
  • 17-07-2010, 18:20:32
    #2
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Elektonik bölümü daha geniş kapsamlı olup uzay biliminden ulaşıma kadar bir alanda calışabilirsin.Endüsti mühendisliği daha dar kapsamlı olup sanayisel faliyet ortamında calışabilirsin.Benim tercihim uzman alanı az olan endüstri muhendisliğidir.
  • 17-07-2010, 19:40:21
    #3
    bilgisayar ve internetle ilgilenıyosan site filan yapıosan elektronik derim çünkü programlama filanda öğreniyolar programcı olarakda işe girerbilirsin yada kendine bişeyler yapabilirsin.
  • 17-07-2010, 19:43:20
    #4
    Üyeliği durduruldu
    tartışılmaz Endüstiri Mühendisliği... yahu adamlar 3.000 liradan aşağıya maaş almıyorlar.
  • 17-07-2010, 19:50:17
    #5
    iyilik konuya göre değişir. örneğin, elektroniğin çalışma alanı çok dar. bu açıdan endüstri daha avantajlı. gideceğiniz bölümden beklentilerinizi, ilerde nasıl bir iş yapmayı düşündüğünüzü yazarsanız daha çok yardımcı olabilirim.

    Anafor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    tartışılmaz Endüstiri Mühendisliği... yahu adamlar 3.000 liradan aşağıya maaş almıyorlar.
    öyle bir dünya yok maalesef, bin liraya çalışan tanıdıklarım var
  • 17-07-2010, 19:56:24
    #6
    Anafor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    tartışılmaz Endüstiri Mühendisliği... yahu adamlar 3.000 liradan aşağıya maaş almıyorlar.
    Elektrik-Elektronik Mühendisleri azmı maaş alıyo zannediyosun sen . Onlarda en az 2 ile 2,5 bin lira ile işe başlıyor.

    Elektrik-elektronik mühendisinin iş bulma şansı %95 iken , endüstri mühendisinin iş bulma şansı %30-40 larda gezer. Çünkü Elektrik-elektronik mühendislerinin iş sahası en geniş meslektir.


    Elektrik-elektronik mühendisi hem programlama bilir hemde elektronik bilir. Bu özelliğiyle Bilgisayar mühendislerininde iş sahasını işgal ediyor . İnternette iş veren sitelerine bak bi. C Programcısı aranıyor derken tercihen ya Elektronik yada Bilgisayar mühendisi aranmaktadır yazıyor çoğunda.
  • 17-07-2010, 20:13:47
    #7
    Ekşi Sözlük'te araştırın bence. İkisi için de çok detaylı bilgi mevcut.
  • 17-07-2010, 20:36:11
    #8
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Evet bende takip ediyorum konuyu.
  • 17-07-2010, 23:12:47
    #9
    Ben canlı örneklerini yazayım...

    Bir tanığım var istanbul tekniğe derece ile girdi elektrik-elektronik ekstra yüksek lisans yaptı şuan 1.500 çalışıyor. Ben 4 yıllık bir bölüm okumadım daha fazla alıyorum..

    Arabamı sattığım kişi elleri yağ pas içinde çalışıyor endüstri mühendisiydi. Bugün birçok bankanın genel müdür endüstri mühendisi. Onlar istisna dersen. Yakın bir tanıdğım endüstri mühendisi.. Neyse karar senin iyi araştır ne olmak istediğinede bağlı..