Teröristler cephaneleri almış gitmiş komutan vur emri verip müdahale ettirmemiş.Şimdi biz kime hizmet edeceğiz teröriste cephane desteği mi vereceğiz pkklı komutanların emrinde mi olacağız bunlar hep kafamı kurcalıyor.Teröristi görsende komutan vur emri vermiyormuş böyle birşey olabilir mi ?
Bedelli askerliğe evet mi hayır mı?(Düşünceleriniz ?)
157
●7.769
- 21-04-2010, 12:24:252 Yıldır tecilliyim sanıyorum askerlik kısalana dek veya bedelli askerlik çıkana dek askere gitmeyi düşünmüyorum.Eskiden Vatan Millet aşkı der gitmek isterdim ama askere giden gelen arkadaşlarımın anlattıkları bana bunun böyle olmadığını gösterdi.Kime hizmet neye hizmet yada komutanların rütbelilerin uşaklığından başka birşey değil.Doğuda da batıda da durum aynı gibi geliyor.Düşünün bir arkadaşım anlatıyor komutanları dağa cephane bırakmalarını istemiş güya teröristleri pusuya düşürecekler
Teröristler cephaneleri almış gitmiş komutan vur emri verip müdahale ettirmemiş.Şimdi biz kime hizmet edeceğiz teröriste cephane desteği mi vereceğiz pkklı komutanların emrinde mi olacağız bunlar hep kafamı kurcalıyor.Teröristi görsende komutan vur emri vermiyormuş böyle birşey olabilir mi ?
- 21-04-2010, 13:33:00ben o anki sinirle yazdım düzeltiyorum şimdi hemen.O_o adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne diyeceğiz peki? Vatanı için canını veren askerlerimize kahraman demeyeceğizde ******** pekakalılaramı diyeceğiz kahraman diye?By_ReFLeX adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 21-04-2010, 13:35:54kesinlikle hayır.
bedelli askerlik yapan ile bedelsiz yapanın arasındaki tek fark paradır ve vatan borcu PARAYLA ödenmez. Bedelli isteyenler sizin normal askerlik yapanlardan ne farkınız var, eliniz kolunuz mu yok, ayağınız bacağınız mı yok. Tek farkınız paranızın olması. Askerlik ile ilgili yapılış tarzı, süresi, profesyonel askerliği falan filan tartışmaları olabilir ama bu konularda yapılacak düzenlemelerin kesinlike tüm askerlere ve askere gideceklere uygulanması gerekir.
bu bedelli tartışması birden neden açıldı?
- 1999 yılı gibi bir felaket mi oldu, devletin acilen paraya mı ihtiyacı var? Ekonomi pek iyi durumda değil biliyoruz, bu durumda kurtulmak için mi yapılmak isteniyor.
- Anayasa görüşmeleri sırasında gündemi değiştirmek için mi yoksa? Millet bedelli askerlik konuşsun biz yasaları çıkaralım mantığında mı? - 21-04-2010, 13:40:36Üyeliği durdurulduKatılıyorum, +++BarCode adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle