• 29-01-2010, 13:20:53
    #1
    Arkadaşlar kekemelik yada konuşurken takılan arkadaşlarımız veya etrafında bir tanıdığında şekilde sorunu olanı var mı, hiç tedavi olmayı düşündünüz mü yada tedavi oldunuz mu.
  • 29-01-2010, 14:04:41
    #2
    hocam şahsen ilkokul 6 sınıfa kadar kekelemeden konuşamıyordum ama şimdi allaha şükür kekemelik gibi bir sorunum yok.(Tedavi için bizimkiler çok uğraştı ama ben gitmedim)
    Bir anlamda kekemeliğin kendiliğinden geçti
  • 29-01-2010, 14:16:42
    #3
    Sesli bir şekilde kitap okumanızı tavsiye etmişlerdir fakat size komik geldiği için yapmamışsınızdır..(Sanırım)

    Kardeşimde mevcuttu ilaçsız,terapisiz sesli bir şekilde kitap okuyarak atlattı kendisi.Bunun dışında dışardan gelen bir hasar ise (omurilik vs) tedavisi çok uzun sürüyor.
  • 29-01-2010, 14:24:13
    #4
    Üyeliği durduruldu
    HostSatiyoruz doğru sölemiş. Sık sık kitap okuyun. Sokakta mahallede gezerken birşey gördüğünüzde okuyun. Sürekli Arkadaşlarınla msn'den konuştuğun gibi yüz yüze konuş. Faydası olacaktır. Selametle.
  • 29-01-2010, 14:30:46
    #5
    Benim ki bir kazadan sonra korku olduğu için küçük yaşta ondan kaynaklı.
    İlk zamanlarda daha zordu konuşmam, sonra kitap okuyarak sesli sesli baya düzeldi eskisi gibi değilim yani, arada takılmalarım oluyor ama komple geçmesi lazım artık onun için bir tedavi merkezine gitmeyi düşünüyorum. Ama belirttiğim gibi şuan gayet iyi eskisine göre arada takılmalar olmasa daha iyi olacak.