Hepsiburada'nın yeni TASARIMI DHGate.Com'dan ç(alıntı)
55
●5.580
- 05-11-2009, 15:28:16Sizce bu denli büyük bir şirketle çalışan kişi veya kurumlar hepsiburada'nın bilgisi olmadan böyle bir (ç)alıntı iş yapabilirler mi ? Bence, hayır.
Gerçekten kınıyorum. Çünkü hiç kimse (pazar stratejisini bilen) tasarımını satmaz. Ücretsiz bir tasarım da olmayacağına göre... Resmen aynısı. Ayıp ! - 05-11-2009, 16:27:30Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.http://web.archive.org/sunucual adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 05-11-2009, 16:35:49Nereye dava açacak? Türk mahkemelerine mi? Dhgate Türkiye'de vergi mükellefi olmadığı gerçek ya da tüzel kişi olmadığı sürece pek bir şey elde edemez.sunucual adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu işin tek nedeni olabilir.
Performans...
Siz işi sadece grafik tasarım olarak görenlerden misiniz bilmiyorum. Ama bu işin kullanıcı tarafı, kullanım kolaylığı, kolay erişilebilirlik, hızlı açılma gibi bir sürü önemli kıstası var.
Eğer dhgate bu tasarımla satışlarında özel bir artış yaşadıysa. Ya da yapılan anketlerde dhgate.com un kullanıcılar arasında en iyi user friendly ara yüz olduğu ortay açıktıysa bu aynen taklit edilir. Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. PErformans sağlayan tasarım, renkler, sistem taklit edilir. Türkiye'deki televizyon programları, şirketler, hizmetler hangisi Türkiye'de üretiliyor ki? Migros kendi perakende sistemini mi kuruyor? Yurt dışından bu işi yapan adamları getirir, perakende satış zincir sistemini buraya uygulatır.
Hepsiburada.com da satışlarını arttırmak için dünyada kabul görmüş yüksek performans elde etmiş bir tasarımı ve renkleri aynen kullanabilir.
Tasarım demek grafik show değildir. Grafik show sonradan görmelerin ve statik kurumsal sitelerin işidir. Web 2.0 bir sitede Tasarım dediğiniz şey kullanıcı arayüzüdür. Ve kullanıcı arayüzü ne kadar kolay ise satışlarınız da o kadar artar.
Ben bile bazen dönüp duruyordum hepsiburada kategorileri arasında istediğim ürünü bulabilmek için.
Bence daha sade, daha kolay ve net olmuş. Aranılan ürünü bulmak kolay. Ajaxlı vitrin ile daha az bandwidth harcayacaklardır daha hızlı açılacaktır.
Benim bir sanal mağazam var. Ben de çoğu zaman aynısını yaparım. Ürün sayfasından site genel tasarımına kadar renklere kadar.
Buna rağmen telefonda sipariş verebiliyor muyuz diyen, gelip alabilir miyiz diyen bir sürü insan arıyor her gün. Bazı günler internetten daha çok internetten telefonu görüp arayanlardan telefonla sipariş alıyorum. - 05-11-2009, 17:46:54Üyeliği durduruldudigiklan,
Merak ediyorum söz konusu olay 2 hosting firmasının birbirinin tasarımını çalması olsaydı aynı düşünceleri taşır mıydınız acaba?
Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.