• 03-11-2026, 17:50:02
    #1
    Türkiye’ ekonomik tabloya bir bakalım:
    • Motorinin litresi 100,50 TL.
    • LPG’nin litresi 50,70 TL.
    • Dolar 50 TL.
    • Merkez Bankası politika faizi %36.
    LPG’ye bir gecede yaklaşık 9,50 TL zam geliyor. Artık ekonomik araç olarak görülen LPG bile lüks hâline geliyor. Mazot 100 lirayı aşmış. Bunun nakliyeye, üretime, gıdaya ve dolayısıyla vatandaşın sofrasına nasıl yansıyacağını tahmin etmek zor değil.

    İş arayan iş bulamıyor, çalışan kazandığıyla geçinemiyor. Esnaf ayakta kalmaya, işletmeler maliyetlerini karşılamaya çalışıyor. Gençler gelecek planı yapamıyor. Birikimi olan parasını korumaya, olmayan ise ay sonunu getirmeye çalışıyor.
    Bir tarafta yüksek faizler, diğer tarafta yükselen döviz kuru ve hayat pahalılığı…

    Peki vatandaş ne yapmalı?
    Ekonomi sadece rakamlardan, grafiklerden ve açıklanan hedeflerden ibaret değildir. Ekonomi, insanların mutfağına giren ekmek, deposuna koyduğu yakıt, ödediği kira ve ay sonunda cebinde kalan paradır.

    Artık bu ülkede geçinmeyi geçtim hayatta kalabilmek bile başarı oldu. Ölmek mü çözüm artık bu saatten sonra?

    Daha ne olması gerekiyor? Bu gidişat nereye kadar böyle devam edecek?
  • 03-11-2026, 17:51:56
    #2
    App Developer&Ecommerce
    Kandırılmamız gerekiyor
  • 03-11-2026, 17:53:31
    #3
    Allah sonumuzu hayır etsin ama iyi görmüyorum. Genç ve bekar birisi olarak kafamda çok soru işaretleri var maalesef.
    Kimse gülmüyor, herkes somurtkan şekilde yaşama savaşı veriyor resmen.
  • 03-11-2026, 17:55:46
    #4
    Devletin tum kaynaklarini yagmalarken halk sesini cikarmadi, cunku bir parca da onlara verdiler. Devletin kaynaklari bitince sira halkin cebindekine geldi. Hirsiz caldi diye sasirmak cok sacma geliyor bana.
  • 03-11-2026, 18:01:17
    #5
    Rabbım yardımcımız olsun , evlatlarımızı cocuklarımızı daha kötü bir durum bekliyor. Bir bataklığa girdi ülke kurtuluşu çok zor.
  • 03-11-2026, 18:21:05
    #6
    Her millet hakkettiğini yaşar. Hayatımda malum partiye oy vermedim ama bugün seçim olsa illa gidip ona oy vereceğim. Yıllar önce bu durumu tahmin ettiğimde benimle dalga geçen düz liseyi bitirememiş ama zeka küpü tipler, bugün dükkanları kapanıp evlerine araçlarına hacizden el konulunca; bir kaç yıl önce "Allah bizim, çocuklarımızın ömründen alıp ona versin" dedikleri şahsa şimdi sövüp duruyorlar. Birkaç yıl önce "sen anlaman bu işleri. Egonomi çoğh eyüüü. Avruba Ammariga bisi gısganiyeahhhh" diyen tiplerden birinin son 3 ayda 5 dükkanından 4ünü kapattığını öğrendim. 5. Dükkanın da kirasını aylardır ödememiş. Mülk sahibi ihtar çekmiş. Her millet hakkettiği yaşar. Kurunun yanında yaş da yanar. Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete.
  • 03-11-2026, 18:25:01
    #7
    Ezan dinmez bayrak inmez dıj gujler filistin gazze süslü cümleler kandırmaya yeter
  • 03-11-2026, 18:26:27
    #8
    türkiye'de yakit fiyatlari ucuzmus. Burada 2.39 frank oldu (145 lira). Sanirim devlet bir kismini sübvanse ediyor (tabi sonucta yine halkin parasi harcaniyor).

    sözde cogu insan sikayetci ama nedense secimlere yansimiyor bir türlü.. Artik türkiye'nin siyasiyle pek ilgilenmiyorum, herkes hakettigini yasiyor, yandasi da muhalifi de her seyi kabul etmisse, bize de iyi eglenceler demek düser
  • 03-11-2026, 18:27:15
    #9
    Hocam ekonomik sıkıntılar var ancak tabloyu sadece olumsuzluklar üzerinden değerlendirmek de doğru değil, fırsatları, üretimi, ihracatı ve yapılan yatırımları da konuşmak gerekiyor. Sürekli karamsarlık pompalamak yerine çözüm önerilerine odaklanmak daha faydalı olur.