• 01-10-2026, 15:17:15
    #1
    Arama motoruPazar payı🥇Google89,94%🥈Bing5,29%🥉Yahoo!1,36%4Yandex1,30%5DuckDuckGo0,74%6Baidu0,44%

    Arama motoru olarak google ın ezici üstünlüğü olduğunu biliyoruz ve google ın ürünleri işte örnek gemini , antigravity vs diyelim rakibide claude Anthropic şirketi bu şekilde varsaydığımızda google kendi içinde bir sistem kursa ve bu sistemde kendi ürünlerinin dışındaki agentların bir web site yaptığını düşünelim claude ile ve birbirine benzeyen binlerce sayfadan oluşan bir website düşünelim tamamen Aİ ile yapılmış biri anti diğeri claude ile yapılmış ve bunun claude ile yapıldığını tespit eden bir sistem olup tüm seo trafiğini kesse ? rakibine nasıl bir darbe vurmuş olur ?

    Anlatmak istediğimi tam ifade edemiyor olabilirim yakın zamanda bir filtreleme gelmişti hatta Aİ ile yapılan sitelerin trafikleri bıçak gibi kesilmişti bir anda değinmek istediğim konuda bu aslında .
    Bu konuda fikir aktarımı yapmak isteyen olursa yoruma beklerim kafamı karıştıran bir durum bu.
  • 01-10-2026, 15:19:26
    #2
    Bu olay senin varsayımındaki gibi olmaz. Amerikadaki kanunlar Türkiyeye benzemez.

    Yani google, sen claud yapayısın, sen orjinalsin diye bir ayrıma gittiğinde, googleye ağır yaptırımlar uygulanır.

    Konuyu özetlemek gerekirse kullanıcı aradığını buluyorsa, siten ön plandadır.

    Bende seni yanlış anlamış olabilirim. Yorumum isabetsiz ise sorry
  • 01-10-2026, 15:21:55
    #3
    Glayzer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bu olay senin varsayımındaki gibi olmaz. Amerikadaki kanunlar Türkiyeye benzemez.

    Yani google, sen claud yapayısın, sen orjinalsin diye bir ayrıma gittiğinde, googleye ağır yaptırımlar uygulanır.

    Konuyu özetlemek gerekirse kullanıcı aradığını buluyorsa, siten ön plandadır.


    1 hafta öncesinde gelen filtreleme de tamamı yapay zeka ile yapılan bir trafik raporu günlük 1000 tıklanma alan sitenin makaleleri vs özgün olmadığından kaynaklı düştüğü nokta sen yapaysın sen gerçeksin diye ayıran bir durum var burada onu düzeltelim öncelikle özgün içerik istiyor bu kesin . Ama ilk sorum tabi başka ben yapılamaz olarak öngörmüyor artık bazı şeyleri tabi fikrinize de saygı duyuyorum .