Herkese selamlar iyi forumlar, küçük bir dertleşme için yazıyorum bunları kusura bakmayın.
Ben artık devlet dairelerine gitmekten bıktım hep bir tavır hep bir surat nefret ettim artık. Cimer'e şikayet desem hangi birisini şikayet edeceksin ayrıca biri benim yüzümden işinden olursa nasıl vicdanen yaşayacağım diye düşünmekten şikayet etmiyorum (her ne kadar isini yapmasa bile insan onların çoluğunu çocuğunu düşünüyor geri adım atıyor). Her yerde aynı tip. Onu geçtim yaptıkları işlerden de haberleri yok mesela geçen bir iş için ordan oraya gittim gittim en sonunda ilk gittiğiniz yerden kağıt alacaksınız öyle geleceksiniz dendi. Yahu o zaman ilk gittiğim yer niye o kağıdı vermedi?
Sgk'ye gittim bir kadın var suratıma bakmıyor somurtuyor bir şey soruyorum kafa kıvratıyor göz deviriyor, orada işlerim devam ederken birisi geldi bir kahkaha atıyor bir gülüyor kafayı yersiniz. Gelen arkadaşı çaya çıkalım dedi kadın kafasıyla beni gösterip şu vatandaşın işi bir biterse geleceğim diyor. Tamam bunlar pek sıkıntı olmayabilir de insan bir bey der ne bileyim arkadaş der yüzüme bile bakmaya tenezzül etmiyor vatandaş diye konuşuyor arkadaşı gidince surat yine 5 karış. Benim suçum orada size işimin düşmesi mi?
Yine bir devlet dairesindeyim apostil için uğraşıyorum bu yaz hiç tatil yapmadım inanabiliyor musunuz diyor. Sen tatil yapmadın diye ben niye senin suratını çekmek zorundayım 365 gün asgari ücretle 12 saat çalışsan ne olacaktı?
Kısacası artık inşallah devlet memurlarına işim düşmez diye dua ediyorum gideceğim zaman çekinerek gidiyorum. Bilmiyorum bu bölgede mi böyle heryerde mi böyle Allah isi düşenlere sabır versin.
Devlet dairelerine gitmekten bıktım!!
10
●320
- 28-08-2026, 20:07:45Bu ülkedeki memurların yarısını atsan hiçbir sorun sıkıntı olmaz.
- 28-08-2026, 20:18:38Devlet milyonlarca vatandaşı memur yaparak ve fena olmayan maaşlar vererek kendine bağlıyor. Bir nevi ayakta kalabilmek için rüşvet veriyor. Kendine aileleriyle bağlı milyonlar sayesinde ayakta kalıyor. 657 no'lu kanın memurların böyle olmasının nedeni. Kadroyu aldığın an p*rnoculuğa başlamayı düşünmüyorsan ömür boyu iş ve sigorta garantin var. En büyük ceza yer değiştirme ya da maaştan kesme.
- 28-08-2026, 20:19:36hastanelere git doktora soru sor sıkılmaz cevap verir git hemşireye sor öyle bir havalı ki yüzüne bakıp ciddiye almazlar adliyeye işimiz düşüyor ordan oraya haymana beygiri gibi gönderiyorlar yüzlerimize bakmazlar zaten illaki sesini çıkarıp tartışacaksın öyle kendine geliyorlar
- 28-08-2026, 20:21:47Memur olarak diyebilirim ki, gerçekten haklısın. Ben can kulağıyla kim olursa olsun dinlerim, işim gereği her şeyi çözmeye çalışırım. Kesinlikle karşımdaki kişinin çok uğraşmaması için elimden geleni yaparım. Hatta başkaları için benimle alakalı olmayan bir konuda, alakası olan arkadaştan destek istediğimde olmuştur. Benim işim geçenlerde vergi dairesine düştü. Kendi kendime "bu nasil memur suratı" dedim. İşini yapıyor ama surat, tavır bir acayip. Başka bir vergi dairesinde işim oldu, personel (adam) çok ilgiliydi. Doldurmam gereken formu kendisi yukarıdan bana getirdi, aşağıda doldurdum. O kadar ilgiliydi gerçekten. Hayran kaldım. Unutamayacağım bir kişi oldu. İşte böyle kişiler yönetici olmalı. Her memuru aynı kefeye koymayın. Çoğunluğu gerçekten özveriyle çalışıyor. Çoğunda insanı memnun bırakıcı izlenim var. Hastane çalışanları ile diğer kamu kurumu çalışanları arasında da fark olabilir. Çünkü iş yoğunluğu, yorgunluk, meşguliyet söz konusu. Kısaca her insan bir olmadığı gibi her memur da bir değil. Tamam, işini yaparlar ama tavır çok önemli gerçekten. Bu nedenle ülke yönetimi bu konuda çok sert kurallar getirmeli. Kimlerin uygulayıp uygulamadığını da bir şekilde takip edecekler. Kamu denetleme kurumu diye bir kurum var. Daha geniş kapsamlı incelemeler yapması gerektiğini düşünüyorum.
Ayrıca olaya sadece devlet dairesi olarak bakman yanlış. Özel kurumlarda da olabilir.