• 16-08-2026, 17:20:58
    #1
    Merhabalar, ismine metal mi mental mi ne denir bilmiyorum. Beni sadece dijital iş yapanlar anlayacaktır. Üniversite yıllarımdan beri yaklaşık 15 yıldır dijital iş yapıyorum hiç başka iş yapmadım. ama gelinen noktada artık öyle yorgunluk tükenmişlik var ki nasıl tarif etsem bilmiyorum. Şeytan diyor git bi yerde çalış bi yandan gene dijitale devam et. Sonra diyorum milletin ağız kokusunu çekmeye ne gerek var. Bir yandan da böyle devam edemeyeceğimi hissediyorum. Ne kadar güçlü dik durmaya çalışsam da olmuyor gibi geliyor. 1-2 ay pc den uzaklaşsam kafa dinleyim diyorum ki eminim vicdanım rahatsız olacak ertesi gün gene geçecem pc ye. Siz ne yapıyorsunuz ?
  • 16-08-2026, 17:22:18
    #2
    hocam valla internet kesildi tt sagolsun, su siralar kafa dinlemeye calisiyorum ve nasil oluyorsa uzun suredir pc basina oturasim yok
  • 16-08-2026, 17:24:53
    #3
    Günde kaç saat çalışıyorsunuz,aylık ortalama gelir nedir. Başkasına çalışıp aynı gelir olacaksa birileri ile uğraşmaya değmez
  • 16-08-2026, 17:26:43
    #4
    yunnux adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Günde kaç saat çalışıyorsunuz,aylık ortalama gelir nedir. Başkasına çalışıp aynı gelir olacaksa birileri ile uğraşmaya değmez
    Başkası yanında bu geliri asla alamam ama benim canımı sıkan hak ettiğimi alamamak ve normal maaşlı çalışan gibi maaş artışı durumu olmaması. 6 yıl önce ki kazancım hala aynı sanırım bu beni yoruyor.
  • 16-08-2026, 17:27:09
    #5
    Dijitale aşık birisi olarak, bir şey demek haddime değil, sadece yorumları okuyacağım.

    Bir şey diyebilirim, evet.. O da; duruma göre idare kavramına dahildir.. Diyeyim. Kişi kendinden bilir işi derler ya, aynı mantık, size iyi gelen durumu yine siz tayin edeceksiniz.
  • 16-08-2026, 17:28:08
    #6
    AOA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Başkası yanında bu geliri asla alamam ama benim canımı sıkan hak ettiğimi alamamak ve normal maaşlı çalışan gibi maaş artışı durumu olmaması. 6 yıl önce ki kazancım hala aynı sanırım bu beni yoruyor.
    Anlaşılan sorun burada hocam, dijital demek belirsiz para akışı demek oluyor olarak bilgim var, en azından kendim dahilinde düşüncem budur. Asla aynı parayı almam, ama komisyoner olduğum için olmalı.
  • 16-08-2026, 17:34:16
    #7
    Buna tükenmişlik sendromu deniyor hocam. Bunu araştırın. Belkide çok fazla düşünüyorsunuzdur. Robot olma vakti
  • 16-08-2026, 17:46:58
    #8
    Metal Yorgunluk = Fizik (Aslında madde için kullanılır)

    Mental Yorgunluk = Zihinsel Beynin yorulması.

    Senin sorunun tembellik yapmak istemen bu Mental sorun Uzmandan yardım almalısın