• 13-08-2026, 14:06:41
    #10
    FHO
    E-Commerce & Dropshipping
    Lawyer48 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhaba yaklaşık 2 aydır claude kullanıyorum ama pro planım olmasına rağmen sürekli limitim bitiyor. dün de 50 dolar bakiye yükledim ama bugün o da bitmiş. ben mi yanlış kullanıyorum acaba, bunu daha ekonomik kullanmanın bir yolu var mı?
    Hocam normaldir çünkü pro hesap aslında kod yazmak için değil, günlük işler için gibi düşünebilirsiniz. Yani günlük işler için yeterli olur ama daha büyük bağlamlı veya proje kod vb. yapacaksanız 5x veya 20x paketi almanız lazım, ben 200 dolarlık paketi kullanıyorum 5 terminal full açık yazıyor 1 hafta rahat yetiyor %80 leri maximum görüyorum.

    Hepsini denemiş birisi olarak söyleyeyim size claude çok farklı eğer kod vb. yazıyorsanız kesinlikle claude ile devam edin derim şahsi tavsiyem.
  • 13-08-2026, 14:06:48
    #11
    siz hala claude icin para mi oduyorsunuz 😎
  • 13-08-2026, 14:07:12
    #12
    Bir sohbetteki yazılar mesajlar çok olursa daha hızlı tükeniyor tek soruda 5 saatlik limitim çok bitti olabildiğince yeni sohbet daha uzun gidiyor ve memory e neleri ekleyeceğini konuşun
  • 13-08-2026, 14:08:45
    #13
    API satın almayın abonelik satın alın. Claude Max 5x işinizi görecektir. API çok çok pahalıya gelir zaten. Context Mode, RTK ve Caveman kurun. Aynı anda 4 proje geliştiriyorum günlük 5 saat civarı. Hiç limite vurmadım.
  • 13-08-2026, 14:10:15
    #14
    kesinlikle api alınmamalı bir de mesela her gün 1 saat yazacaksın sürekli yazmayacaksın projen byük ise 5x alacaksın bir peoje için pro yetiyor
  • 13-08-2026, 14:13:20
    #15
    Yok maalesef ne yaparsanız yapın bitecek, chatgpt gibi sıfırlamada yok codex için haftada 2 kez sıfırlama geldi bunlarda yok tarihin en cimri firması.
    Ufak tefek işler için de orta düzeyliler için de deep seek v4 flash kullanıyorum inanılmaz iyi. 5 dolar bakiye yükledim bitmek bilmedi hiç abatmıyorum sanki 100x kullanıyorum gibi hissettiriyor sınırsız gibi
  • 13-08-2026, 14:30:59
    #16
    Claude maalesef öyle hocam sıfırlama da 5 saat çok yani boşa proya para verdik
  • 13-08-2026, 14:33:41
    #17
    notebook llm kullanın beraberinde
  • 13-08-2026, 14:47:31
    #18
    Bunu önceden iyi deneyimlemiştim büyük fark ediyor


    AlgosTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Büyük ihtimalle API kullanımı ile Claude Pro web arayüzünün çalışma mantığı karışmış veya chat tarafında devasa dosya ve uzun sohbet geçmişleri üzerinden ilerliyorsunuz. $
    50 bakiyenin 1 günde erimesinin ana sebebi Claude un her yeni mesajda sohbetin en başından itibaren bütün geçmişi tekrar okuması ve bunu token olarak hesabınızdan düşmesidir.
    Bütçeyi korumak için işiniz bittikçe mutlaka yeni bir sohbet açarak ilerlemenizi öneririm aksi halde sohbet uzadıkça attığınız tek cümlelik basit bir mesaj bile arka planda binlerce token harcar.
    Devasa dosyaları veya kod bloklarını her mesajda tekrar yapıştırmak yerine parçalayarak vermek de harcamayı ciddi oranda düşürür.
    Ayrıca API kullanıyorsanız basit işlerde her defasında en pahalı model olan Sonnet veya Opus yerine Haiku modelini seçmek ya da token optimizasyonunu iyi yapan istemciler üzerinden bağlamak bakiyeyi koruyacaktır.
    Kısacası sohbet geçmişlerini bölerek ilerlerseniz $50 bakiyenin çok daha uzun süre yettiğini göreceksiniz.