Merhabalar,
Seat ibiza 2021 model 185/65.15 lastik değişimi yapmam gerekiyor bu sebeple iki markadan teklif aldım,
Michelin için 5800
Continental için 3350
Hangi marka iyidir, hangisini önerirsiniz?
Araba lastik önerisi/karşılaştırma R10+
10
●208
- 07-08-2026, 08:59:02
- 07-08-2026, 09:00:32Bende yakın zamanda değiştireceğim kışa girmeden, LASSA düşünüyorum,
- 07-08-2026, 09:28:01Ben arabayı alırken üzerinde hankook vardı 1 yıl, 11 bin km'dir kullanıyorum çok memnunum.
Değişim vakti gelince tekrar hankook alacağım. - 07-08-2026, 09:31:16Micheline bence en iyi lastiklerde birisi ama continental da 2. En iyi Falandır.
Bu örnekte arada 2450 tl fark var x4 desek 9800 tl yapıyor bu da az bir fark değil.
Ben araç almıştım üzerinde eski micheline lastik vardı tarihi geçmişti, gidip continental aldım ilk izlenim olarak micheline daha yumuşak daha konforlu gelmişti. Micheline ile de continental ile de ani bir hamle yaptım, sanki continental çok çaba harcadı tutunmak için ama micheline daha rahat tutunuyordu. ( bireysel gözlem. )
Birde micheline yumuşak lastik doğal olarak yanakları kolay yırtılıp çatlayabilir daha dikkatli olmak gerekiyor.
Lastikcim sitesi var oradan da fiyat alabilirsiniz, bayilerden daha uyguna gelebiliyor. - 07-08-2026, 11:25:41@borelphiyazilim; bence işinin uzmanı lastikçi bir tanıdığınız varsa ona danışın. Malesef piyasada tarihi geçik çok sayıda lastik var. Raf ömürleri 5-6 sene. Türkiyenin en büyük eTicaret sitelerinden birinde 2 ay önce 12 yıllık lastik satıldığını gördüm. Şaka gibi. Hatta ekran resmini de bulabilirsem paylaşırım burada. Bu lastiklerin belli bir depolama (raf) ömrü var. Bir de son zamanlarda meşhur bir yerli markanın lastiklerinin çok kalitesiz olduğunu öğrendim. Bunu bizzat lastikçide gördüm. Adamın tamir ettiği lastiklerin yarısı malesef daha bir yılı dolmamış o yerli marka (isim yazmıyorum lastik firmasının avukatları başıma bela olmasın diye).
- 07-08-2026, 11:52:38Açıkcası şu lastikleride ciddi bir fark olduğunu zannetmiyorum.
Düzgün bir marka , standart bir üretim ve test yapıyordur.
Az biraz geçmişi olan bir marka ise kötü bir ürün çıkarmıyordur.
Herkes farklı öneririr. hankook mesela 0 aldığım araçta vardı gayet iyi. İyi diyorum çünkü bir problemini görmedim. Normalde eski aracıma lassa michelin falan alıyordum.
Formula 1 yarışlarına katılmadığınıza göre zorlasan belki %0.5, %1 gibi farklar bir anlam ifade etmeyeceğine göre bence çokta takılmamak lazım
Bilindik ve geçmişi olan markalardan birini seçin gitsin.
Yorumlarına bakın , lastiğin özelliklerine falan.
Eski tarihli lastik olmamasına dikkat edin , fiyat farkı bundan çıkıyor sanırım genelde.
Bilindik ve geçmişi olan markalardan birini seçin gitsin.