• 19-05-2026, 22:07:50
    #1
    Selamlar,

    Tokide 2 asansor var 16 yillik eski toki bunlarin ne gibi denetimi oluyor belediye tarafindan, benim bildigim bakim olmasi lazim sizde boyle durumlar varmidir bilgisi olan?

    Boyle bise yazilmis wp grubuna

  • 19-05-2026, 22:10:42
    #2
    Belediye ile anlaşmalı bir firma tarafından yapılıyor. Aylık periyodik bakım vardır, birde yıllık genel kontroller vardır. Yıllık kontrollerde asansördeki eksikler mühendisler tarafından belirlenir. Buna göre asansöre yeşil, mavi, sarı, kırmızı gibi renklerde etiket verilir.


    Edit 1: Yıllık kontroller sonrası kontrol için bir ücret çıkar. 2k-4k arasında oluyor tek asansör için. Eğer asansörde eksik varsa ve düzeltilmesi gerekiyorsa bu da ekstra masraf demektir. Kırmızı etiket aldıysa asansörün 1 ay içinde tüm onarımı yapılmalı. yoksa asansör kapatılır.

    Edit 2: Toki olup olmaması önemli değil. Kaldığınız konum hangi belediyeye bağlıysa orası inceler.
  • 19-05-2026, 22:10:51
    #3
    miracuzunlar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Selamlar,

    Tokide 2 asansor var 16 yillik eski toki bunlarin ne gibi denetimi oluyor belediye tarafindan, benim bildigim bakim olmasi lazim sizde boyle durumlar varmidir bilgisi olan?

    Boyle bise yazilmis wp grubuna

    normalde ben binada yöneticiyim her ay bizimkine bakım parası veriyoruz 1500 tl ama toki ile ilgili bir bilgim yok belediye yapamaz asansör firması yapması lazım
  • 19-05-2026, 22:16:16
    #4
    makina ve mühendisler odasına devredildi her asansör için yılda bir kere kontroller yapılır 4k civarı bir ödemesi var sonra eksik varsa eğer 3 ay içinde tamamlayın derler ve geri gelirler gelirken asansör firmasına haber edip oradan bir personel ile geliyorlar
  • 19-05-2026, 22:45:36
    #5
    Cevre sehircilik yetkili bir asansör firması (nerdeyse hepsinde yetki var zaten) aylik ve yillik bakimlarini yapar. Bin. Iki bin vs odeme duzenli alır. Belediye asansör denetlemez.