• 24-03-2026, 10:10:29
    #10
    @MaliMevzuat; hocam yardımcı olacaktır.
  • 24-03-2026, 10:26:58
    #11
    Kurumsal Üye
    Barış hocamı tavsiye ederim @malimusavirbb;
  • 24-03-2026, 12:40:32
    #12
    Kurumsal PLUS
    ardakarakas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhabalar,

    Mevcutta bir iş yerinde çalışıyorum ve bu iş yerinden şuan için çıkmak istemiyorum maaşım iyi ama aynı zamanda kendi işimide yapmak istiyorum o yüzden kendime bir şahıs şirketi kurduğum zaman bunu mevcut iş yerim bir şekilde görebilir mi? veya bir yerde karşılarına çıkar mı?
    Merhaba
    Çalıştığınız iş yeri siz söylemedikçe göremez, özel olarak hususi araştırma içine girerlerse görebilirler.
    Sözleşmenizde ek bir hüküm varsa bu hususta ve firmanız olup olmadığına bi bakalım noktasında hareket ederlerse, sözleşmenizin ek hükmündeki maddeler işveren lehine sonuç doğurur.
    İyi forumlar diliyoruz.
  • 24-03-2026, 13:29:53
    #13
    İş veren öğrenirse sorun yaşabilirsin, tazminatsız çıkartabilir. Ben kurumsal bir firmada çalışıyorum, şirket açmadan önce yazılı olarak talep ilettim, rakiplerimizle iş yapmadığın sürece, bizimle aynı işi yapmadığın sürece sorun olmaz dediler. SGK zaten oradan yatıyor.