Alerjik Rinit - Astım
10
●196
- 11-03-2026, 20:24:34Selamlar, uzun zamandır alerjik rinit illetiyle cebelleşiyorum. 1 ay kadar önce kbb doktoruna gitmiştim. Desmont, beklomil ve deloday plus ilaçlarını vermişti. Deloday 20 günlük idi. O ilaç bitene kadar her şey güzeldi iyi gelmişti. İlaç bitti ve çok daha kötü oldum. Bugün tekrar kontrole gittim ve doktor durumun daha da kötüleştiğini, tedavi edemezsek astıma döneceğini iletti ve kortizona başlayacağımızı söyledi. Nitekim kortizon içeren ilaçlar da yazdı. Deltacortril, zespira plus , deloday plus ve rinobek ilaçlarını yazdı. Deltacortril ve zespira plus kortizon içeriyorlarmış. Deltacortril böbrek nakli olan hastalarda da kullanılan bir ilaçmış. Dolayısı ile bu iki ilaçtan çekindim ve korktum. Bu ilaçları kullanan var mı aramızda? Ayrıca alerjik rinit konusunda tedavi olabilen, çözüme ulaşabilen var mı? Ben OGM'de şoför olarak görev yapıyorum. İş gereği sürekli arazide ve yangınlarda görev alıyorum. (Şoför olarak) Bu iş hayatımı etkileyecek düzeyde midir? Nasıl bir yol izlemeliyim? Ne yapmalıyım artık nefes alamayacak duruma geldim. Günlük hayatta, uykuya dalarken aşırı zorlanıyorum nefes almak konusunda. Gece nefessiz kalıp sürekli uyanıyorum ve hiçbir şekilde çözüme ulaşamıyorum.
- 11-03-2026, 20:33:04Teşekkür ederim hocam amin inşallahharunulk40 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dr öyle bir şey demedi, internette araştırdığıma göre öyle oluyormuş. Ameliyat mümkünmüş ancak kısa sürede tekrarlıyormuş. Bu yüzden bu mantıksız geliyor.yunnux adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 11-03-2026, 20:36:28Merhaba hocam, geçmiş olsun. Ben de alerjik rinit hastasıyım. Önce Fixdual kullandım, sonra Desmonta geçtim. Şu anda ise Levmont kullanıyorum. Sizin gibi kötüleştiğim dönemlerde doktorum Dalman burun spreyi verdi. Onu da 1 hafta kullanıp 1 hafta ara vererek kullanıyorum. Bu şekilde kullanınca bende gayet iyi sonuç verdi.
Dipnot: bahar ayları sancılı geçiyor benim için maalesef - 11-03-2026, 20:42:59semmajans adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2,5 sene önce burundan nefes alamama sorunu yüzünden kbb gittim doktor alerjik rinit dedi. ilaç vermişti 2 tanede sprey. spreyin biri deiğiniz kortizonlu spreylerden biriyi üzerinde 5 günden fazla kullanmayın felan diyordu. kortizonlu olan buruna sıktığımda 3 5 dakika içinde tıkanıklığı açıyor ama çözüm değil. burun konkaları şişiyor yani burun etleri. o spreyleri defalarca kullandım 2 3 kez daha gittim hastaneye hep aynı ilaçları verip gönderiyorlar yada ameliyat diyorlar. ameliyatta araştırdım lazerle küçültüyorlarmış ama tekrar şişiyormuş birkaç yıl sonra yada kesip alıyorlar burun etlerini ama bu seferde boş burun sendromu diye birşey çıkıyormuş ömür boyu nemlendirici kullanmak zorunda kalıyormuşsunuz. sıcak buhar verince tıkanıklık geçici açılıyor. ilk zamanlar dediğiniz gibi uyuyamıyor insan burundan nefe sıfıra iniyor. ben son 1 senedir namaza başladım. günde 5 kere abdest alıyorum yani burna sürekli su çekiyoruz. sürekli buruna su çekmenin faydası oluyor sanırım. kanıtlanmış birşeymi bilmiyorum ama benim tıkanıklık büyük ölçüde gitti. gündüz tıkanıklık tamamen gidiyor . akşamlarıda sırayla kapanıyor. 3 4 saatte bir biri kapanıyor sonra diğeri. ama tam kapanmıyor. uyku sorun olmuyor artık. hatta sağ burun dıkandığında biraz sol tarafa,sol taraf tıkandığında sağ tarafa yatınca tıkanıklık açılıyor. bunlar kişisel tecrübelerim. günde 5 6 kez burnunuza birkaç kez su çekin zamanla faydası oluyor. sağda solda tuzlu su diyor ama onun faydası yok tam tersi şişiriyor. mesela şu an sol taraf tam açık sağ taraf yüzde 40 tıkalı gibi ama rahatsızlık vermiyor. sıkıntılı birşey çok geçmiş olsun.
