Almanyada Maaşlı Aşçılık mı, Türkiyede Tarım Girişimi mi? Kararsızım
26
●802
- 25-02-2026, 11:12:04Birkaç sene yurtdışında deneyim kazandıktan sonra ülkeye dönerek tüm bu bilgileri değerlendirebileceğiniz bir iş kurmanız daha iyi olabilir, bu sayede kuracağınız işte aşçılık & tarım becerilerinizi ve üretimlerinizi birleştirebileceğiniz bir ortam kurabilirsiniz. Böylece hem Türkiye'de 0'dan başlangıç yaparak çok büyük riskler almamış hem de Almanya'da deneyim kazanmış olacaksınız; bu da uzun vadeli başarıda etken faktör olacaktır.
- 25-02-2026, 11:16:23Benim gideceğim yer Stuttgart orada hiç böyle şeyler duymadım. Akrabalarımız hep orada yaşıyor çok uzun yıllardır. Elbette vardır ama sen standart bir yaşam sürerken sana bulaşacak değillerdir eğer öyleyse bu da nasip diyelim yukarıda arkadaşın belirttiği gibi esasen başına böyle kötü bi olay gelecekse bu devirde zaten şansa yaşıyorsun bir bakımaByPowerfuL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 25-02-2026, 13:24:31Hocam ülkeler birbirlerinden çok farklıdırlar ama sanırım Türkiye'ye dünya üzerinde en çok benzeyen ülke Yunanistan olabilir. (Dediğim gibi her ülke farklıdır ama Kültür & Yaşam Tarzı, Coğrafya & İklim ve Toplumsal Yapı anlamında olabildiğince en benzeyen anlamında.)
O yüzden soruyu öyle de okumanızı tavsiye ederim. Almanya'da Aşçılık mı? Yunanistan'da Tarım mı? Her şey sadece para da değil. Farklı bir ülkede doğmuş olsaydınız uzun vadeli yaşam için T'sini bile aklınızdan geçirmezdiniz.
O yüzden Almanya'da aşçılık. Mümkünse olabildiğince hızlı şekilde.
Yolunuz açık olsun..
- 25-02-2026, 17:00:17Nasıl ki Türkiye'de bir yere yerleşme kararı alırken buraları tercih etmiyorsanız gittiğiniz yerde de etmezsiniz olur biter. Bizde polisin, jandarmanın giremediği yerler diye tabir edilen yerlerde mi yatıp kalkıyoruz ? (Ki böyle bir şey yok polis ve jandarma istediği her yere girip çıkar) Her şeyin aşırısı fazla, bu kafalardan kurtulamadınız bir türlü. Bunu konudaki görüşlerini uçlarda yaşayan herkes için söylüyorum.ByPowerfuL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
