Merhaba,
Son Yazılım'dan bir tema aldık hosting teması doğal olarak lisanslı lisans onları koruyor anlıyorum ama sistemleri her gittiğinde bizim sitemizde kapanıyor şuan hosting müşterilerimiz wp'den telefondan panele giremiyoruz gibi mesajlar atıp sitem ediyor böyle bir müşteri kaybına hakları var mı bunu daha öncede 1 kere yaşadak yılda 1 kerede olsa bu bizi mağdur ediyor bir açıklama bekliyorum.
@Sonyazilim;
Son Yazılım Tema Sorunsalı
2
●190
- 28-01-2026, 00:08:19Corvis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, yaşanan durumun sizi ve müşterilerinizi zor durumda bıraktığını anlıyoruz.
Lisans sistemi, yazılımlarımızın izinsiz kullanımını, kopyalanmasını ve kontrolsüz çoğaltılmasını önlemek; aynı zamanda lisanslı kullanıcıların haklarını korumak amacıyla zorunlu olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle lisans doğrulamasının sağlanamadığı durumlarda yazılımın aktif kalması, güvenlik ve hak ihlali oluşturur.
Sistemlerimizin kesintisiz çalışması için azami özen gösterilmesine rağmen, ne kadar yedekli ve güçlü olursa olsun hiçbir altyapı için %100 ve sınırsız uptime garantisi teknik olarak mümkün değildir. Donanımsal, ağ veya veri merkezi kaynaklı beklenmeyen durumlar sebebiyle nadiren 1 saat veya daha uzun sürebilen kesintiler yaşanabilmektedir.
Nitekim dünyanın en büyük geliştirici platformlarından biri olan R10.net’in dahi geçmiş dönemlerde benzer sebeplerle ciddi bir kesinti ve veri kaybı yaşamış olması, bu durumun sektör genelinde kaçınılmaz olduğunu açıkça göstermektedir. Buna rağmen hedefimiz her zaman kesintileri en aza indirmek ve sistemleri en stabil şekilde çalışır tutmaktır. Anlayışınız için teşekkür ederiz. - 28-01-2026, 09:24:39Hocam lisans sistemi ve mantığını anlayabiliyorum zaten orda sıkıntı yok ama biz bu durumdan neden etkilenioruz lisansı kendi sunucularınız değilde wisecp'de veya sürekli aktif bir sistem'de yapamıyor musunuz? olduda ilerleyen dönemlerde bir problem yaşadınız şirketi kapattınız ve sistemleri kapattınız biz parasını verdiğimiz ürünü kullanamayacak mıyız? Kaldı ki fon online veya diğer firmalar gibi güncellemede almıyor temalar. Benim endişe ettiğim noktalar bunlar sizin sistem çöküyor bizim müşterilerde mağdur oluyor. R10 örneği güzel bir örnek ama yıllardır 0 veri kaybıyla yaşayan sistemlerde var. Örnekse bunlarda örnek yani bu net bir cevap değil bizde bu işi yapıyoruz az çok anlayabiliyoruz.
@Sonyazilim;