• 27-12-2025, 18:36:55
    #10
    hocam kargocu olarak gidenlerin çoğu şikayetçi çok fazla stop noktası olduğunu günde 12-13 saat çalıştıklarını kayıp kargoda maaşlarının kesildiğini Mobbing yapıldığını hatta danışmanlarla gidenler formalite işe sokulduklarını 3 ay sonra dilini geliştiremedin diyerek çıkartıldıklarını yazıyorlar siz ne düşünüyorsunuz ? bende ausbildung yaparak geleceğim kargocu işi beni korkuttu bu yorumları görünce
  • 27-12-2025, 18:44:52
    #11
    ✨ SMS Onay Yazılımı 📲
    eraymolla adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Dostlarım selam,

    11 Kasım'dan beri Almanya'dayım. Gerek Türkiye'de duyduklarım, gerek gelip çalışan arkadaşlarının anlattıklarının tam tersini yaşıyorum.

    Hayat felaket kolay, bir şey sahibi olmak...

    İnsanlarını aşırı beğendim. Bilinenin aksine bu 46 günde 5000 farklı kişiyi gördüm neredeyse hepsi güler yüzlüydü %1-%2lik kesimde yine huysuzluk vardı.

    Almanca bilmeyenlerle asla İngilizce konuşmuyorlar diye bir olaya denk gelmedim. İngilizce konuşmayı bilmeyen yaşlılar dışında hepsiyle İngilizce anlaşabildim. İşim gereği basit Almanca da öğrenmeye başladım. Onlar da yeni olduğumu anlayıp asla kötü davranmıyorlar. Aksine yardımcı olmaya çalışıyorlar.

    İşim kargoculuk bu arada. Bir süre ortama ve dile adapte olabilmek için yapabileceğim bir iş gibi geldi. Saatlikte kazancı gayet tatmin edici. Aylık 2.5'un altını görmeyeceğim gibi duruyor.

    Onun dışında Almanya'da yaşayan arkadaşlar varsa bana neler önerebilirler. Her türlü bilgiye açım.

    Buraya gelmek isteyenler bence kesinlikle içlik alıp gelsin gerisi bir şekilde geliyor 😅

    Okuduğunuz için teşekkürler.
    aylık giderleri karşıladığında cebe ne kalıyor
  • 27-12-2025, 18:45:08
    #12
    Arkadaşın dediği gibi Türklerden uzak dur.Yerel insanlarla arkadaşlık yap...
  • 27-12-2025, 23:13:36
    #13
    phpwebdeveloper adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    D vitaminini aksatmayın mümkün mertebe de facebook vb yerlerden gruplara katılıp lokal insanlarla ya da diğer yabancılarla falan arkadaş olmaya bakın gerisi gelir.
    Hocam bu konuda kesinlikle haklısınız. Ne yazık ki yeterince güneş ışığına maruz kalamıyoruz.

    EmreNN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    1 tane domates 30 Euro dediydiler essah mı yoğsam yalan mı
    Biz 40 Euro'ya yiyoruz organikmiş dorpaklı veriyolla 😅😅
    soylenmezsmt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Selamlar,
    Yaşamadığımız için tam anlayamıyoruz, sizden ufak bir örnekle Türkiye ile Almanya'daki bu kolaylık farkının, sizde yaşattığı bu hissi ufak bir örnekle açıklayabilir misiniz?
    Hocam mesela benim aylık harcamalarımı çıkarttıktan sonra cebime kalan parayla yatırım da yapabiliyorum istersem yeni şeyler de deneyebiliyorum hatta araba bile alabiliyorum

    opyan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Türkler'den uzak dur gerisi kolay bana ilk dedikleri şey bu olmuştu. ilkten bir iki arkadaş edindim ama sonradan ne demek istediklerini anladım. hep alevere dalevere. benim tavsiyemde şu yonde eğer daha onceden tanımıyorsan sakın ortak işe girme, borç verme, vs vs. içinde nakit geçen hiç bir şey yapma. Türk'lerden asla araba alma mesela.
    Bunu çok duydum ve kesinlikle Türk marketlerindeki saçma sapan fiyatlardan çok basit bir şekilde anlayabilmek mümkün. Teşekkürler.

    Canhasan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    saçmalama kıskanıyorlar bizi dimi
    Geldiğinden beri 73 kadın evlenme teklif etti Türkiye'de yaşamak istiyorlarmış çok kıslanıyorlarmış.

    grandfather adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    bende geçen schengen ile oraya gittim ama şimdi randevu bulmak imkansız. Acaba siz schengen ile mi gittiniz kaçak mı hocam
    Benim AB vatandaşlığım var hocam o şekilde gittim.

    Urartu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    hocam kargocu olarak gidenlerin çoğu şikayetçi çok fazla stop noktası olduğunu günde 12-13 saat çalıştıklarını kayıp kargoda maaşlarının kesildiğini Mobbing yapıldığını hatta danışmanlarla gidenler formalite işe sokulduklarını 3 ay sonra dilini geliştiremedin diyerek çıkartıldıklarını yazıyorlar siz ne düşünüyorsunuz ? bende ausbildung yaparak geleceğim kargocu işi beni korkuttu bu yorumları görünce
    Hocam dediğim gibi benim işte neredeyse 1.5 ay oldu. Ortalama günlük 120-150 arası stop noktam oluyor.

    Remusoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    aylık giderleri karşıladığında cebe ne kalıyor
    Aylık ortalama maaşım 2.5 olarak varsayarsak eve şu anda 450 gidiyor. Geçici bir sürelik bu kadar pahalı. Market alışverişi ve diğer sosyalleşmeler de 250-300 civarı tek kişi için. Aylık 1k Euro harcamıyorum.

    ua87 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Arkadaşın dediği gibi Türklerden uzak dur.Yerel insanlarla arkadaşlık yap...
    Kesinlikle bunun için uğraşıyorum hatta arkadaş edinebilmek için dil kurslarına çeşitli workshop etkinliklerine ya da sanat aktivitelerine katılmayı düşünüyorum.
  • 27-12-2025, 23:16:40
    #14
    Türklerden uzak durun diyenleri dinlemeyin çoğunun bir fikri yok. Orada yine size en büyük faydayı Türk olan sağlayacak. Herkese karşı temkinli olmak lazım ama Türklerden uzak durun demek boş laf
  • 27-12-2025, 23:18:24
    #15
    phpwebdeveloper adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Türklerden uzak durun diyenleri dinlemeyin çoğunun bir fikri yok. Orada yine size en büyük faydayı Türk olan sağlayacak. Herkese karşı temkinli olmak lazım ama Türklerden uzak durun demek boş laf
    Ya aslında durum sütten dilim yandı yoğurdu üfleyerek yiyeyime geliyor. Araç satışından ev kirasına kadar kimi Türklerin yaptığı satışlar felaket pahalı. Dolayısıyla hepsine laf atmak değil de bir ticareti de sırf Türk diye yapmak yanlış olur denilebilir.
  • 27-12-2025, 23:22:23
    #16
    eraymolla adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ya aslında durum sütten dilim yandı yoğurdu üfleyerek yiyeyime geliyor. Araç satışından ev kirasına kadar kimi Türklerin yaptığı satışlar felaket pahalı. Dolayısıyla hepsine laf atmak değil de bir ticareti de sırf Türk diye yapmak yanlış olur denilebilir.
    Biraz vakit geçirin herkesin aynı olduğunu göreceksiniz önemli olan sizin kimle görüşmeye devam ettiğinizde en basitinden Antalya'da dünya kadar Rus var en çok birbirlerini dolandırıyorlar ama yine en çok birbirlerine yardım ediyorlar.
  • 28-12-2025, 04:19:59
    #17
    Hangi şehirdesin, ben Hannover tarafına yakınım.
  • 28-12-2025, 05:28:43
    #18
    Hocam ben Almanyada yaşamıyorum fakat Türkiyeye gelirken yol üstü mecbur geçiyorum. Almanca bilmeyenlerle İngilizce konuşmadıkları bi gerçek. Defalarca yaşadım ki ülkede turist olarak bulunuyorum. Marketinden tut petrolüne , otelinden tut fast fooduna %95 aynı şekilde. İşin ilginç tarafı da yabancılar da aynı şekilde. Ya almanca öğrenip İngilizceyi sallamadılar ya da Alman oldular.
    Bu olumsuzluğun dışında Almanlarla da tanıştım. Böyle saçma sağan dil kaprisleri olmayanlar gerçekten sıcak kanlı ve arkadaşça davranıyorlar. Kaç tane almanın evinde kaldım misafir olarak ( airbnb falan değil kendileri davet etti ) hem misafirperverlerdi hem de ben oradayken kendi aralarında neredeyse hiç Almanca konuşmadılar muhtemelen ben yanlış anlarım benim hakkımda kötü konuşuyorlar diye düşünürüm diye. Sadece dilleri dönmediği birkaç kelimeyi Almanca söylediler o da çok önemli değildi.
    Ama böyle nadir örneklerin dışında genelde günlük hayatta karşılaştıkların böyle değiller. Bu yüzden Almanyayı çok sevmiyorum. En basitinden bazı şehirlerde otel ararken bile telefonla aradığımda İngilizce konuştuğum için defalarca yüzüme telefon kapatıldı. Sorry , I don’t speak English demek çok zor değil, master degree İngilizce gerektirmiyor . 2-3 insan evladı görmüş herkes söyleyebilir.Diğer ülkelerde bu tarz bir tavırla karşılaşmıyorsun.