• 26-12-2025, 15:38:27
    #28
    Ne saçma bir konu, meslek liselerini genel olarak okumak istemeyen ve iyi liseleri kazanmamış kişiler tercih eder. Bu durumda okul ile çok haşır neşir olmayan o yaştaki çocukların hayata kazandırılması ve meslek öğretilmesi gerekir.
  • 26-12-2025, 15:40:00
    #29
    1 AY CHATGPT PLUS 350₺ ☑️
    waptayiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ne saçma bir konu, meslek liselerini genel olarak okumak istemeyen ve iyi liseleri kazanmamış kişiler tercih eder. Bu durumda okul ile çok haşır neşir olmayan o yaştaki çocukların hayata kazandırılması ve meslek öğretilmesi gerekir.
    Rüzgara göre esme kendin ol
    15 yaşındaki çocuk fabrikaya sokulmaz.
  • 26-12-2025, 15:42:12
    #30
    Regush Digital adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Rüzgara göre esme kendin ol
    15 yaşındaki çocuk fabrikaya sokulmaz.
    Ne rüzgarı ne sacmaliyorsun kendi fikirlerim bunlar. Sen sokma çok zekiysen git daha iyi liselerde oku.
  • 26-12-2025, 16:21:33
    #31
    Benim zamanım da Mesem vb. yoktu 1 Ay staj görüyorduk, o da Lise 2'ydi her halde.

    Ama ben bilgisayar üzerine okuduğum için tabii sanayi ya da vb. yerler de staj görmedim doğal olarak.

    Ama olayın kontrolsüzlük ve denetimsizlik ile ilgisi var zannımca ve ayrıca stajerleri de tabiri caizse it gibi çalıştırıp bir de üstüne ucuz işçi olarak paso kendilerini bu çapta döngüye sokmuş ön plan da staj ancak arka plan da köle arayan iş verenlerle dolu etraf. Ne yazık!!
  • 26-12-2025, 17:10:25
    #32
    meslek liseleri çok önemli, kesinlikle yönlendirilmesi gerek gençlerin. lakin iş güvenliği daha önemli, sen küçücük çocuğu (17-18 yaşınada gelse çocuk benim için) emniyetsiz tedbirsiz işlere sahaya süremezsin. ucuz iş gücü olarak göremezsin. bundan dert yakınsanız anlarım ama meslek liselerine göndermeyin demek bana art niyetli geldi.
  • 26-12-2025, 20:07:32
    #33
    şu konuya saçma diyenlerin hiçbirisi yakın zamanda mezun olmamıştır. meslek liselerinin önünden bile geçilmiyor resmen. hangi semt olursa olsun nerde bağımlı,serseri var hepsi oralarda kimse kusura bakmasın. 100 kişiden 5 kişi aklı başında olunca bu malesef birşeye etki etmiyor. lütfen müsait bi vaktinizde meslek lisesi gezisi yapın. bakın bakalım o saatten sonra orda meslek namına bir şey öğretiliyormuymuş. evet meslek liseleri teoride çok anlamlı bir yere sahip fakat gel gör ki resmen hayattan beklentisi kalmamış insanların mekanı olmuş. kimse bana gelipde bu yazıdıklarımı neye dayanarak söylediğimi sorgulamasın. bizzat gördüğüm ve yaşadığım şeyleri söylüyorum. meslek liseleri bu halde çöplük gibi kullanılmaya devam edecekse mümkünse kapatılsın.
    çocuğunuzun dersler yerine bir mesleğe merakı ve ilgisi olabilir bu normal. fakat emin olun gidip meslek liselerinde beyni yıkanacağına anadolu liselerinde düşük notlar alarak devam etsin,harici çalışsın. veya gidip özel olan meslek liselerine göndermeye çalışın. kimseyi aşağılama derdinde değilim. medyada gördüğümüz meşhur saç traşlı çocukların %95 meslek lisesindedir. duydum,gördüm ve yaşadım o yüzden kimse aksini savunmasın. gidin görün sonra yorum yapın