
bu haberin doğruluğu nedir ? biontech aşısı hk
13
●584
- 17-12-2025, 05:00:18böyle bir gönderiye rastladım doğru olma ihtimali nedir sizce ? Büyük haber kanalları paylaşmamış diyebilirsiniz onlar zaten talimatli olduğu için paylaşacağını sanmıyorum

- 17-12-2025, 05:33:29O paylaşım tamamen yanıltıcı. Gerçek tarihi olaylara bakalım, son zamanlardaki sosyal medya gürültüsünü falan boşverelim.
Türkiye'ye BioNTech aşısı kesinlikle geldi, hem de milyonlarca doz.
Bak, adım adım anlatayım:
Öncelikle, 25 Aralık 2020'de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BioNTech/Pfizer aşısının Türkiye'ye geleceğini açıkladı.
Anlaşma gereği, yıl sonuna kadar 550 bin doz, 2021 Mart sonuna kadar da 4.5 milyon doz aşı ülkemize ulaşacaktı.
Sonra iş büyüdü: Mayıs 2021'de ek anlaşmayla toplam 90 milyon doza çıktı, hatta bazı kaynaklarda 120 milyona kadar bahsediliyor.
Teslimatlara gelince: Mart 2021'de ilk partiler geldi. Mesela, 24 Mart'ta Bakan Koca,
750 bin doz aşı teslim aldıklarını ve testlerin tamamlandığını söyledi.
Hatta toplamda 1.4 milyon doz o dönemde ulaştı.
Nisan'da doz aralığı 6-8 haftaya çıkarıldı, aşılar yaygın şekilde uygulanmaya başlandı.
Resmi verilere göre, milyonlarca insan bu aşıyı oldu; e-Nabız'da bile kayıtlı.
Şimdi, şu "Pfizer satmadı" kısmı: Evet, teknik olarak Pfizer doğrudan distribütör olmadı, aşılar BioNTech firmasından doğrudan alındı.
Ama aşı orijinal mRNA aşısı, sahte filan değil. Bu, Uğur Şahin'in de etkisiyle aracı olmadan yapılan bir anlaşmaydı.
O belgeyi çarpıtıyorlar, ama gerçekte aşılar geldi ve kullanıldı.
Kısaca, iddia boş; tarih ortada. Eğer resmi raporlara bakarsan, her şey net.
Şüphen varsa Sağlık Bakanlığı'nın eski açıklamalarına göz at. - 17-12-2025, 07:40:34Aşıyı türkiyeye yanlış bilmiyorsam Biontech sattı eğer kişi davayı Pfizer'e açtıysa bu cevap normal.