Bu tür konulara pek yorum yazmadım şu güne fakat artık yazma gereği hissettim.
Dövme konularında öne çıkan ilk sorun abdesttir. Söylenen şudur : geçici dövmede abdest kabul olur, kalıcı dövmede abdest kabul olmaz.
Fakat gerçek tam tersidir. Kalıcı dövmede abdest kabul, geçici dövmede abdest kabul değildir. Ben din alimi falan değilim. Sadece "düşünebilen" bir insanım. Abdestte esas olan deri üzerinin yıkanmasıdır. Kalıcı dövme deri altına yapıldığından deri üzeri ile bir bağlantısı olmadığından abdestle ilgili bir sakıncası yoktur. Oysa ki bazı "alimlerin" (!) abdestin kabul olacağını iddia ettikleri geçici dövmeler deri üzerine hint kınasıyla yapıldığı için abdest kabul olmamaktadır.
Bir de bunun yanısıra "kesin olmayan", günümüze kadar "dilden dile" aktarılan bir "rivayet" vardır, s.a.v. dövme yapana da yaptırana da lanet etmiştir. Fakat bu bir gerçek değil rivayettir ve sözlü olarak günümüze aktarılmıştır.
Tüm bunların yanısıra islam dini güzeli ve güzelliği teşvik eder, varolanı bozmak amacıyla değil de daha da güzelleştirmek amacıyla yapılan hiçbir şeyin günah ya da haram olacağını "ben" düşünmüyorum. Bunlar tamamen yorum farklılıklarıdır.
Tüm bunların yanı sıra konuda sadece dövme motifi için öneriler istenmiş, size ne abdesten günahından cartından curtundan ? Motif öneriniz varsa motif önerin, fikir beyan edin. Bilginiz yok dövme konusunda niye fikir beyan ediyorsunuz ? Din alimi misiniz siz ?
Son olarak konuya açan arkadaş tavsiyem şu ki : forumdan ahmetin, okuldan kankan mehmetin, lise aşkın cananın fikrine göre dövme yaptırma.
Dövmeyi bir ömür boyu taşıyacak olan sensin ve senin hayat felsefene göre bir yazı ya da motif olmalıdır bu. Ömür boyu hayatını dışarıya yansıtabilecek ve sıkmayacak bir şeyler olmalıdır.
Bu yazının ardından bana sorarak zahmette bulunmayın, nisan ayından beri kolumda bir dövmeyi ben de taşıyorum. Yazı yazdırdım ve yazdırdığım yazı üç senelik bir bekleyişin, ince eleyip sık dokumanın ardından karar verilmiş bir deyim.
Senin de karar aşamasında dikkatli davranmanı öneririm, şekil olsun, hava atayım, karı kız düşüreyim diye dövme yaptırmaya niyetliysen yaptırma.. Ya da hint kınasıyla yaptır hevesini alana kadar..