• 28-11-2025, 12:11:02
    #19
    fyazilim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Tarihini bilmeyen laf soktu

    Gök tanrı inancına göre kurban ritüelleri vardı. Amaç Gök Tanrı’ya teşekkür, dilek dileme veya ataların ruhunu yüceltmekti. (Kurban bayramı)
    Eski Türklerde şaman ritüellerinde, yas dönemlerinde, ruhani arınma zamanlarında, savaş veya büyük tören öncesi perhiz-açlık uygulamaları olabiliyordu.
    Ayrıca “kötü ruhlardan arınma” veya “Tanrı’ya saygı gösterme” amacıyla kısa süreli aç kalma gibi gelenekler kaynaklarda geçer. (Ramazan)
    İslamiyet ile bunlar daha rutin hale geldi.


    Ramazan ve Kurban yok diyorsun Halowen varmıydı? Hangi türk boyu kabağın içine mum kuyarak bunu kutladı atilla cadılar bayramında hangi kostümü giydi.

    Burada mesele şu Milli ve dini bayramlarda indirim yapılmalı...
    hadi ordan

    Kök Tanrı ya da Şaman inancında kurban yoktur… yapılan hayvan kesme “adak” anlamındadır Tanrı ile alakalı değil… ayrıca adak sadece kan akıtmak da dğildir… örneğin ahırında 40 keçi varsa 1 tanesini köy çıkışında ağaca bağlarsın gelen kurtlar köye girmeden o keçiyi yerler bu da adaktır…

    Örneğin ben kurban kesmem ama adağım var kesilecek…

    tarihi kendi düşüncelerinize uydurmak çok komik oluyor… Kök tengri insanoğlundan kurban isteyecek kadar kçük tanrı değildir.
  • 28-11-2025, 12:16:15
    #20
    bi bakayım dedim Ülkemizde 23 nisanda falan oyuncaklarda indirim yapılıyor. "19 mayıs indirim" yazdım. gençlere uçak biletleri yüzde 40 indirimli haberleri falan çıktı karşıma. yapılıyormuş yani.
  • 28-11-2025, 12:47:37
    #21
    Kafaya bak, milletin ne yaptığı seni niye geriyor birader, isterse tüm yabancı bayramlarında indirim yapar, isterse hristiyan olur isterse zil takıp oynar, size ne? Laik ve özgür bir ülkedeyiz, kim neyden hoşlanıyorsa neye inanıyorsa onu yapmakta ve inanmakta özgür, arap çağı fikirlerinizi kendinize saklayın.
  • 28-11-2025, 12:50:42
    #22
    Genelde o ürünler dışardan geliyor ordan indirimli alınca yapıyor olabilirler mi
  • 28-11-2025, 13:47:31
    #23
    Dünyanın her yerinde ticaretin sezonu bellidir , bunun dinle milletle alakası yok, tamamen para akışıyla alakası var. Ayrıca biz atamızın mirası olan günleri indirim şenliği'ne çevirip içini boşaltmayız. Noel babayla satış yaparsın ama Seyit Onbaşı'yı reklam yüzü yapıp mal satamazsın, ağırlığına ters. Olayı 'gavur-müslüman' meselesine indirgemeden önce ticaretin raconunu ve manevi değerlerin ağırlığını ayırt etmek lazım
  • 28-11-2025, 14:05:03
    #24
    "Millet olarak " Değil Ülke Olarak"
  • 28-11-2025, 14:14:35
    #25
    Hocam Zafer Bayramı ülkemize ait milli günümüz. Dünya'da neden kutlansın ki?

    Örnek veriyorum ben Cadılar Bayramı için ev süslüyorsam bunu eğlence amaçlı yapıyorum. O an İskoçya'nın milli bir değerini kutlamıyoruz biz. Makaradayız.

    Müslüman biri olarak şuna da dikkat çekmek istiyorum. Yabancı olan, dinimizden olmayan insanların "gavur" diye nitelendirilmesi hem çağdışı bir söylemdir, hem de dini arayışta olan arkadaşlara antipatik gelmektedir. Bu ifade beni bile kasıyor öyle söyleyeyim.

    İslamiyet hoşgörüyle tebliğ edilir, insanları etiket ederek değil. Ecnebi gibi bir ifade daha makul.
  • 28-11-2025, 14:15:16
    #26
    Globai bir firmanın bu tip indirimler yapması normal.
    Ama Türkiyeye satış yapan , globalla işi olmayan böyle bir indirim yapmaz ki zaten.
    Yapsa bile kandırmaca üstüne kuruludur.
  • 28-11-2025, 14:29:09
    #27
    Üyeliği durduruldu
    Abi salın artık şu konuları ya , inan yurtdışında bunu insanlar düşünmüyor bile , milliyetçilik oynamayı seviyosunuz sadece başka bir şey değil, kuru gürültü.