• 08-11-2025, 09:30:31
    #19
    Öncelikle geçmiş olsun. Dedikleri gibi "Avrupa’da evlilik tangoya benzer. İki ikişi arasında olur. Türkiye’de evlilik halaya benzer, aileler karışır." Her nekadar benim ailem bana bile karışmasa da aileye ***tir git deme imkanı olmuyor. Eşimle 25 yıldır evliyiz. babası ölene kadar her yıl anası babası 1-2 aylığına kalmaya gelirlerdi. Babası öldü bu sefer neredeyse 10 yıldır anası her sene kışın geliyor enaz 2 en çok 7 ay (ortalama 3 ay) bizde kalıyor. Evin düzeninde evde yapılacak yemeğe kadar her şeyimize karışıyor. Hatta hç sevmedğim ATV kanalını açıyor bütün gün sonra koltukta uyukluyor. Kendi paramla aldığım kendi televizyonumu bile kullanamıyorum. Eşim yüzünde katlanıyorum ama bunaldım. Hazırda çoluk çocuk yokken mecbur kalıp ayrılmak çocukla ayrılmaktan daha az yaralayıcı ama mecbur kalmışsanız yapacak birşey yok.
    Sabırlar ve bundan sonraki hayatınızda mutluluklar dilerim. İnsanın yaşadığı ruhsal acıların tek ilacı zaman. Tedavi etmez ama belirtileri azaltır.
  • 08-11-2025, 13:53:02
    #20
    bence sevme
  • 08-11-2025, 17:44:30
    #21
    Evlilik çok farklı bir denge dostum ben de 3 aylık evli biri olarak söylüyorum. Ben daha kolay sanırdım ama çok sorumluluk isteyen, sürekli iki kişilik düşündüğün değişik bir olgu Olgunluk kesinlikle şart ve sadece sen de olması yetmiyor eşinin de olgun biri olması gerekiyor. Evliliğe hazır olmak tam da bu yoksa istediğiniz kadar birbirinizi sevin aşktan kudurun evliliğe hazır olmayınca her gün bir sorun her gün bir huzursuzluk.
    Bence sizlerin de yaşı küçük ve evliliğe pek hazır olmadan adım atmışsınız. Tavsiye olarak sana diyebileceğim kararlı ol ve bir duruş sergile. Eşini al karşına konuş seni seviyorum ve seni bırakmak istemiyorum de bu evlilikte ne sorun yaşıyorsa da çözeceğini söyle. Ve bol bol iletişim kurun alttan alın sakin kalın yine olmuyorsa da biraz serbest bırakmak lazım.
  • 08-11-2025, 18:54:30
    #22
    Allah kolaylık versin hocam. Şunu unutma kimse bulunmaz hint kumaşı değil. Eşiniz olucak kişi eğer annesinin dediklerine çok kulak veriyorsa sizin dedikleriniz önemsiz geliyordur.
    Benim şahsi düşüncem.