• 13-10-2025, 16:16:16
    #1
    Gayri Safi Milli Hasıla (GSMH), bir ülke vatandaşlarının bir yıl içinde yurt içinde ve yurt dışında ürettikleri toplam mal ve hizmetlerin parasal değerini ifade eder.

    Gpt nin MilyarDolar terimi aslında TrilyonDolar dır.






    Yukarıdaki listeye bakıyorum Çin de tencent var aliexpress elektrikli araçda baya geliştiler. Her türlü malzemenin parçalarını üretiyorlar teknolojik olsun olmasın herşeyde varlar ama yinede 18t$ gysmh var. Abd neredeyse çinide ikiye katlayacakmış.

    Bu tabloda biz 1t$ gsmh yapıyoruz. Abd'nin 30 da 1 i bizim ülkemize bakıyoruz Tüpraş, arçelik vs düşününce çok büyük şirketler var koç gibi sabancı gibi holdingler var.



    20 sene önce gsmh sıralamasına baktığımız zaman :



    Japonya 2. sırada çin 5. sırada japonyanın yaptığı hasıla'nın yarısı kadar hasıla ancak yapabilmişken. 20 sene sonra kendisi 2. en büyük yıllık milli hasıla yapan ülke konumuna gelmiş ve japonyanın neredeyse 5 katı hasıla yapıyor hale gelmiş.


    Hükümeti yargılamadan siyasete girmeden sadece ekonomik açıdan değerlendirirseniz Türkiye 20 sene içerisinde büyük bir sıçrama söz konusu olabilir mi? Olursa bu hangi alanlarda olabilir? Türkiye için 20 sene sonrası hakkında ne düşünüyorsunuz?
  • 13-10-2025, 16:19:17
    #2
    Üyeliği durduruldu
    Hükümet, belediye başkanlarını muhalefeti bırakıp ekonomiye abansa mümkün, fakat başka şeylerle ilgileniyor şuan maalesef
  • 13-10-2025, 16:21:15
    #3
  • 13-10-2025, 16:22:06
    #4
    Hükümeti yargılamadan derken?

    Sorumlusu kim?
  • 13-10-2025, 16:24:06
    #5
    globaltr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hükümeti yargılamadan derken?

    Sorumlusu kim?
    Hocam kimi yargılıyorsan yargıla da benim konumun altında yargılama ben sadece böyle büyük markalar çıkarmı bir fısat bulunur bir alanda liderliğe geçer miyiz sanayi olur tarım olur herhangi bir şeyde ben sizden eleştiri beklemiyorum. Eleştiri yapacaksanız kendinize bir konu açın
  • 13-10-2025, 16:25:11
    #6
    Dijital Pazarlama Ajansı
    20 sene önce biz kaçtayız?
  • 13-10-2025, 16:32:30
    #7
    SeripoSoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    20 sene önce biz kaçtayız?

    Yine 17. sıradaymışız 2001 krizi sonrası