• 09-10-2025, 18:43:23
    #10
    emlakçı parasına bakar, parayı alana kadar senin duymak istediklerini söyler. parayı aldıktan sonra yüzüne bakmaz.
  • 09-10-2025, 18:44:47
    #11
    aynen öyle hocam zaten emlakçının o lafına inanmadımda kendide yazarken inanmamıştır. Evide beğenmiştim ama hayırlısı değilmiş yinede çıkartabilirseniz kiracıyı alacağım diyeceğim artık onlar uğraşsın satmak istiyorlarsa
    inaN33 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    emlakçı parasına bakar, parayı alana kadar senin duymak istediklerini söyler. parayı aldıktan sonra yüzüne bakmaz.
  • 09-10-2025, 18:52:38
    #12
    Hocam 1 senelik sözleşmeyle 11 sene oturabiliyormuş kiracılara kendi isteğiyle olmadığı sürece çıkmaz boşuna kendini yormayın üzmeyin farklı fırsatları araştırın. İçinde kiracısı olan ev normalde satması zordur kirası düşükse . O yüzden genel itibariyle fiyatını düşürürler devamlı.
  • 09-10-2025, 19:18:23
    #13
    Tüm şartlar lehinize olduğu ortamda, süreç en az 2 yıl sürüyor
  • 09-10-2025, 19:23:00
    #14
    En mantıklı yol kiracı ile konuşun , çıkmam derse eğer taşınma masrafını ve gideceği evin ilk 1 ay kirasını karşılayacağını söyle.
    Kabul ederse eğer bunu satın alacağın mülk sahibine söyle pazarlıkla fiyattan düşsün yada orta yolu bulun.
  • 09-10-2025, 19:25:54
    #15
    Selamlar hocam bende ağustos ayında aldım hata yaparak. İhtar çektim kirayı da eksik gönderdi ikinci ihtarı da gönderdim. 20 gün sonra icra yoluyla tahliye diye bir şey var onunla çıkarmaya çalışacağız bakalım ama kısa bir süreç değil bunu bilerek almanız gerekiyor.
  • 09-10-2025, 19:41:09
    #16
    Hocam onu bunu boşverin, işin hukuki boyutu şudur. Her ne kadar kiracının hakları varsa ev sahibinin de hakları vardır.

    Evet biraz sancılı biraz süreç olacak ama burada yazılanlar kadar abartılı değildir. Olay ve süreçler şöyle işler genelde..

    Öncelikle siz evi satın alırsınız, akabinde kiracıya evin yeni sahibi olduğunuzu, adınıza başka bir eviniz bulunmadığını, zorunluluk sebebiyle evi tahliyesi etmesi gerektiğini noter aracılığıyla ihtar çekerek bildirirsiniz. İhtarnamede de sizlere sözleşme teslim edilen eşyaları zararsız bir şekilde teslim etmeniz gereklidir şeklinde ekleme yaparsınız.

    Diyelim ki buna rağmen evden çıkmadı, ev sahibinin belirli dönemlerde (yanlış hatırlamıyorum yılda 4 kez, 2 de olabilir tam emin değilim, ) Zaruri durumlar nedeniyle kiracının tahliyesini isteme hakkı vardır. Ancak bunun şartlarından bir tanesi yukarıda bahsettiğim gibi evi yeni almış olmanız ve başka bir eviniz bulunmuyor olmasıdır.

    Bu şartlarda halen işi uzatan kiracılar var yok değil, bu durumda kiranızı tam ödemek zorunda şayet dosyanıza karar çıkarsa ve istinaf ederse 1 yıl fazla beklemeniz gerekir. Bu süreçte de kiranın eksik ödenmesi veya eşyaların birisine herhangi bir zarar verilmesi durumda kiracının mali sorumluluğ doğacaktır.
  • 09-10-2025, 20:27:29
    #17
    Kiracılı ev alma çıkmıyolar. Bi tanıdığım 200k vererek çıkardı kiracıyı
  • 10-10-2025, 09:26:14
    #18
    sakın bulaşma hocam o eve. en iyi avukatı da tutsan en az 1.5-2 senede anca çıkartırsın kiracayı