Kadınlar efendi erkek istemez. Hangi kadının iyi bir erkek için ağladığını gördünüz? Her zaman onu hırıl hırıl ağlatan adamlara aşık olurlar. Kadınlar adrenalin, heyecan, kaos ararlar. Efendi erkeklerde bu duyguları onlara veremedikleri için kadınların dikkatini çekmezler. Çok sevdiğim bir söz var: "Çiçek alan iki günde unutulur da sağlam öpen kırk yılda unutulmaz." diye.
Bu işin efendilikle alakası yok. Belki de bizim efendilik dediğimiz şeyin kendisi hatalıdır.
Kadınlar sınırlarınu çiğneyebildiklere erkeklere karşo önce saygılarını sonra sevgilerini kaybederler. Bir kadının güven bulduğu ilgi duyduğu erkek modeli sınırlarını çiğnetmeyen erkekler. Yakışıklılık, servet, başarı yeterli değil. Bir kadın erkeği sürekli test eder ve sınırlarını çiğnediği erkeklere karşı saygı ve ilgisini çabucak kaybeder. Maalesef bizde sınır koyamama, çekirdek alanını koruyamama efendilik sanılıyor. Bazı kavgalar edilmeli, bazı kalpler kırılmalı, bazı sözler söylenmeli, bazı insanlar kaybedilmeli. Genelde kadınların da erkeklerin de partnerlerini terketmemeleri için geçerli tek bir neden vardır. Daha iyisini bulamayacaklarını düşünmeleri. Eğer bir kadın erkeğe saygısını yitirirse daha iyisini bulabşleceğine inanır ve o ilişki önünde sonunda biter.
Asla partnerinize ona koşulsuz şartsız sadık olduğunuzu hissettirmeyin. Sizin çekirdek alanınızı ihlal ettiğinde susmayın anında tepki gösterin. Ve partnerinizden ayrılırsanız daha iyisini bulabileceğinizi söylemeyin ama bunu hissetmesini sağlayın. Tüm sırlarınızı açmayın. Perdelerinizi tamamen indirmeyin. Tahmin edilemez olun. O zaman karşı taraf bilmediklerini kendi kafasında idealize ederek tamamlar. Ama siz çok efendi, çatışma çıkmasın diye sert tepki göstermeyen, açık kitap gibi herşeyi bilinen okunan bir kişi iseniz keşfedecek bir şey kalmaz.
Ve bu devirde kadın da erkek de keşfedecek bit şey kalmadığında hızla sıkılır ve ilgisini kaybeder.
Bu olay tüm kadınlar şöyle tüm erkekler böyle denilemeyecek kadar karışık bir denklem.