• 25-09-2025, 16:28:58
    #1
    Selamlar.
    Türkiye'de bir çok ufak köyde bu aslında yasak, ama bunun genele yayılması gerekiyor aslında, Cenazelerde, cenaze evinde yemek dağıtmak bana göre çok saçma bir şey, cenaze sahibi aile acısını mı yaşasın, milleti mi beslesin? Bu cenazede yemek adeti nerden, kimden çıktı bilmiyorum ama bence çok gereksiz bir şey, geçenlerde instagramda gördüm, adamın babası ölmüş, evde yemek yapmışlar evdeki gelenlere dağıtmışlar, şikayetler başlamış, yok pilav biraz daha etli olabilirdi, yok acayip yağlı yemek, gerçekten cenaze evinde bir cenaze daha çıkartırır bu millet, bana göre ufak 50 mllik pet şişelerdeki sulardan 2-3 koli alınıp masaya bırakılmalı, yemek merasimi komple kaldırılmalı, kanunen de yasaklanabilir hatta, millet acısını mı yaşayacak, yemek mi beğendirmeye çalışacak? Şimdi uzaktan akraba eş dost geliyor diyeceksiniz, abi geliyorsa geliyor, cenazeye geliyor, yemek yemeyemi geliyor?
  • 25-09-2025, 16:31:27
    #2
    Kurumsal PLUS
    Haklısın
  • 25-09-2025, 16:31:30
    #3
    zaten cenaze evinde yapılmaz komşuları yapar gelenlerle ilgilenirler bildigim
  • 25-09-2025, 16:34:40
    #4
    ChatGPT & Lisans Ürünleri
    tunatun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    zaten cenaze evinde yapılmaz komşuları yapar gelenlerle ilgilenirler bildigim
    Evet normalde olması gereken budur da o kadar uzaklaşmışız ki artık..
    Cenaze evine gelen insanlar bildiğin 'hizmet' bekliyor. Hadi onu da geçtim, pilav veriyorsun, adam karabiber istiyor. Karabiber istenecek ortam mı sence orası?
    Garip..
  • 25-09-2025, 16:37:57
    #5
    Bir de yediği pidenin yanında niye karabiber yok? niye isot yok diye şikeyet eden meymenetsizler mi ararsın? yoksa eve de götüreyim diye 12 tane pideyi paket isteyen mi? ulan diriye saygınız yok bari ölüye olsun. yazıklar olsun. insanlar yas tutarken millet yamyam gibi pide peşinde.
  • 25-09-2025, 16:39:15
    #6
    Sadece yemek için giden görgüsüzler var
  • 25-09-2025, 16:40:10
    #7
    kürtlerde bu işi komşular akrabalar yapar. illa yemek verilecekse en uygunu bu.
  • 25-09-2025, 16:41:46
    #8
    🔥%100 WP Optimizasyon🔥
    Kendi köyümüzde yasakladık. Olması gereken, köye cenazeye gelenlerin köylünün cami avlusunda yemek vermesidir. Biz bu saçma uygulamadan vazgeçip artık köy camisinde yemek veriyoruz. Acısı olan acısını yaşıyor, diğer köylüler yemek yapıp cami avlusunda dagıtıyor. Cami de yemek dagıtmamızın sebebi de, köyde evi olmayan veya olup atıl durumda olup sadece cenazeye gelenleri de düşünmek.
  • 25-09-2025, 16:54:26
    #9
    Hangi adet mantıklı ki