• 22-09-2025, 18:43:53
    #10
    Şimdi şikayetçi ol, kaskodan da yaptırt
  • 22-09-2025, 18:46:53
    #11
    Öncelikle geçmiş olsun.
    Şikayetçi olarak bir canı veya onlarca canı kurtarabilirsin.

    Şikayetçi olmadığın taktirde bu tür davranışlarını devam ettirecektir ve sende onu ödüllendirmiş olacaksın.

    Hem o cocuğun canını kurtarmak hem başkalarının canını kurtarmak istiyorsan şikayetçi ol ve kendine çeki düzen versin.

    O çocuk siz şikayetçi olmadığınız için o işleri yapmaya devam edecek. Benim veya benim gibi birilerinin arabasına çarptığında ne olacak?
    Kaskom yok, yaptırmak için de cebimde para yok.

    Hadi hepsini geçtim yolda oyun oynayan bir çocuğa çarpsa ne olacak?

    Çok geç olmadan ve elinden geliyorken gerekli reaksiyonu göstermelisin.
  • 22-09-2025, 18:52:21
    #12
    Üyeliği durduruldu
    Merhabalar hocam insanlara gerçekten iyilik yaramıyor bunun da en büyük kanıtı bu açtığınız konu bence iyilik yap denize at misali hayat.
  • 22-09-2025, 19:10:22
    #13
    Ben olsam burnundan getiririm
  • 22-09-2025, 19:17:54
    #14
    ChatGPT & Lisans Ürünleri
    Geçmiş olsun, çoluk çocuk dinlemeyin şikayetçi olun hocam.
    Evet ben de olsam ben de vicdan yapardım ama derdi ekmek olan insan tutup haksız durumda sizi tersleyip şikayetçi olmaz.
    Hele hele sizin %100 haklı olduğunuz bir konuda..
  • 22-09-2025, 19:21:18
    #15
    Dixon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İlk kaza deneyimim değil. Bu konuda sorusu olanlarında yeri gelmişken sorusunu cevaplayabilirim, daha önce yaralanmadan ötürü tazminat davası açtım, değer kaybı davası açtım.

    Kazaya gelecek olursak, çok trafik olmayan ıssız bir noktada seyir halinde gidiyorken kavşağa gelince durdum ve soluma baktım. Sol tarafa araçlar parketmiş ve hemen altında ara bir sokak var. Ben kimsenin olmadığını gördükten sonra yavaşça karşıya geçerken o ara sokaktan çok hızlı bir motorlu kurye gelip frene basarak kayıp bana çarptı. Çocuk bağırıyordu bacağım bacağım diye, hemen 112'yi aradım ambulans çağırdım. Polislerde olay yerine geldi. Ben ifadem alınmak üzere karakola götürüldüm.

    Ne kask var, ne ruhsat var, ne sigorta var, ne ehliyet var hiçbiri yok. Çocuk kuryeydi bende ona yüklenmemek adına şikayetçi olmadım, arabamIda ben yaptırırsam 6.000 TL masraf var kaskodan yaptırırsam ortalama 15.000 TL masraf var. Kaskodan yaptırırsam bu parayı faiziyle çocuktan alırlar, hasar kaydı umrumda değil. Sırf çocuk mağdur olmasın diye kendi cebimden yaptıracağım. Karakoldan çıkınca çocuğu aradım geçmiş olsun kardeşim yapacak birşey var mı dedim yok dedi biraz tersler şekilde ve telefonu kapattı. Hastaneden 2 saat sonra çıkmış karakola gidip benden şikayetçi olmuş ve hiç birşey olmamış gibi işine devam etmiş.

    Biz ne düşünüyoruz insanlar için insanlar ne yapıyor. Kör şeytan ara masrafını iste diyor, aksi halde kaskodan yaptır diyor ama vicdanım el vermiyor. Çocuğun bu ilk kazasıda değilmiş, anlaşılan sonda olmayacak.
    Ambulans var, polis var, ehliyet yok ve siz şikayetçi olmadığınız için onu bırakıyorlar! Ehliyeti olmadığı halde sizden şikayetçi de oluyor! Değişik bir hikaye...
  • 22-09-2025, 19:37:50
    #16
    İyilikten bazen maraz doğar. Benzeri bir olay yaşadım alkollü sürücü ile masrafı karşılayacağını söyleyip para attı hesaba 2 gün sonra karakola gidip şikayetçi oldu. Beni gasp edip zorla paramı aldılar diye ama çevredeki mekanlardan kamera görüntülerini aldığımı duyunca şikayetinden vazgeçmek zorunda kaldı. O gündür resmi boyutu neyse onu yapmaya özen gösteririm.