Belki haberleri izlemeyenler vardır. Ama türkiye'nin başına yavaş yavaş felaketler geliyor. Antalya' da Bardaktan boşalırcasına yağmur yağıyor. İstanbul' da sel oldu. Ve Konya' da ard arda deprem... Ve diğer illerde olan bir sürü olay. Bu felaket olan illerde yaşayanlar korktu, diğerlerinin belki haberi bile yok rahat rahat yatıyor yataklarında değilmi. İnanın bende başka illerde deprem olduğunda sadece üzülmekle kalıp, Nasıl olsa benim başıma gelmez gibi bir hava içerisinde uyuyordum. Taki şu güne kadar. Dün 4,5 şiddetli bir deprem oldu. Ardından 3-5 kere daha oldu. ve 04:58 de bir 4,7 şiddetinde bir deprem daha yaşadık. Ardından sabaha kadar ara ara sallanmalar, ve gündüz 10 gibi bir deprem daha. 04:58 deki 4,7 şiddetindeki depremden sonra rahat değildim işte. Korkmuştum çok. Odamda yalnız, sitelerle uğraşıp birileriyle konuşuyordum. Ezan allah-u ekber dedi ve deprem başladı. O Sallantıyla elimden laptop düştümü attımmı bilmiyorum. Şehadet getirerek ayağa kalktım, sallantıyla birlikte masanın üzerinde duran parfüm şişelerim devriliyordu. Levhalar devriliyordu. Apartmandan kadınların çığlık sesleri. Ve evde bulunan deprem kuşlarının ötüşmeye başlaması. Odamın Kapısına koştum çıkacaktım, ama çıkamıyordum donmuştum. Kendime geldim, dairenin kapısına koştum. Sadece boxer vardı üzerimde. Bu halde çıkamazdım. Geri döndüm odama pantolonumu almak için. Bir daha ufak bi sallantıyla karşılaştım. Kendimi dışarı attım, eve birkaç saat sonra girebildim ancak. Saat 7 sularıydı işte. Bir daha sallandım. ama uyumam gerekiyordu, biraz televizyon izledikten sonra dairenin kapısına en yakın odaya geçtim ve kanepenin üzerine yattım. Saat 9 gibi yattım. Ve bir sallantıyla kanepeden yere düşerek uyandım. Bugün olan, ( Az şiddetli ) Son depremdi. Kanepeden depremle yere düşerek uyanan birinin halini düşünün. Gerçi ne kadar anlatsam da başına gelmeyenler anlamaz sanırım. Önce dediğim gibi, Bende bu tarz yazıları okuduğumda üzülmekle kalıp hiçbirşey yapamıyodum. Nasıl olsa bana olmaz gibiydi.
Ama; Hepimiz Öleceğiz ! ALLAH'ın bana yönelin dediğini düşünüyorum. Allah'a inanmayanınız varmı aranızda? Sanırım yoktur. Kulu olduğunu kabul etmeyeniniz varmı ? Sanırım yoktur. Ozaman kulluk yapın ! Yanınızda çalışan bir eleman istediğinizi yapmazsa, yada yarım yaparsa ne kadar kızıyorsunuz değilmi ? Allah sizi yaratmış. Bu kadar şey sağlamış. Sizden istediği sadece Abdest alıp namaz kılmanız, Oruç tutmanız. İnanın yaptığınız işi daha huzurlu yapacaksınız. İnanın yüzünüz hep gülecek. ve İnanın işleriniz yolunda gidecek. Kalkıp bi abdest alıp namaz kılıp o huzuru yaşayabilirsiniz. İnanmayanınız denesin. Huzur verici bir oyun çıktı, eğlendiriyor dese birileri size alıp o oyunu oynamaya kalkarsınız değilmi ? Beğenirseniz devam eder, beğenmezseniz bidaha oynamazsınız. Aynı şekilde bunuda deneyin Allah rızası için. Kalkın bir abdest alıp bir namaz kılın. Sonrasında oturun işlerinizi gene yapın. Fazla zamanınızı almayacaktır. Maximum 10 dk. Bir sigara molası kadar zaman.. Google da namazın faydaları diye aratın. Daha iyi bilgiler bulabileceksiniz.
Bu günlerde dinden baya kopmuştum. Konuşma tarzım, yaşantım, arkadaş çevrem vb. hiçbirşeyim. Dine uygun hiçbirşeyim yoktu. Oruç tutmuyorum. Namaz kılmıyorum. Kötülük yapıyorum. Ama O' nun karşısına nasıl gideceğinizi düşünün. Başınıza bi felaketin geleceğini düşünün. Firavun yada Nemrut gibi felaketlerin başınıza gelmesinimi bekliyorsunuz ? Hepinizin Başına gelebilir, bir selde ölüp gidebilirsiniz. Yada bir depremde.. Allah'a yönelmenizi tavsiye ediyorum.
Allah kimseye bu deprem korkusunu yaşatmasın. Ölümle daha çok burun buruna geldiğim olmuştu ama, bu kadar korkmamıştım. Olmaz denilen bölgede yani konyada bile oldu deprem.
Ben daha ölmem yaşım genç diye düşünemiyorum artık ben. Yada başıma bişey gelmez diye rahat olamıyorum. Sizde rahat olmayın. Biz İyiye gideceğimiz yerde kötüye gidiyoruz. Kalkıp 5 vakit namazımızı kılsak, Sonra o ölümü rahat rahat beklesek olmazmıydı ? Neden böyle ölmekten çok korkuyoruz ? Günahlarımız var, ve hayat eğlenceli değilmi. Namaz kılarak huzurlu olun, Öbür dünyanız eğlenceli geçsin bu dünyanız geçeceğine !
Deprem korkusuyla bunları kendimi avutmak için yazdığımı düşünenler olabilir. Ama inanın öyle değil. Hepimizin başına gelebilir. Sadece deprem değil. Daha nicesi. Hiçbirşey gelmese bile Ölüm gelir...
Ölüm demişken ; Şu düşünmekten korktuğumuz şey. Hiç yarım saatinizi ayırıp düşünebiliyormusunuz ? Düşünebiliyorsanız eğer Namazınızı geçiremezsiniz. Boş işlerle karı kızla vakit geçiremezsiniz. Bi sonsuzluğu düşünün ölüm. Geri dönüşü olmayan tek yer. Namaz kılayım allahım geri gönder diyeceğiniz yer. Sana ibadet edicem Allahım geri gönder beni dünyaya diyeceğiniz yer. Allahım Affet diye yalvaracağınız yer.. Bir sonsuzluk. Vallahi de Billahide zor arkadaşlar. Bu son satırlarımı yazarken, Bir yandan düşündüm. Vallahi billahi zor. Ağlıyorum. Bırakın boş işleri yarım saat olmasa bile 5 dakikanızı verip sadece ölümü düşünün. Öbür dünyayı düşünün.
Yaşanan sadece 1 deprem anı: http://www.facebook.com/video/video....4929690&ref=mf
Lütfen! 5 Dakikanızı Ayırıp Okuyun.
25
●1.308
- 11-09-2009, 20:01:34Benzeri bir şekilde bugün Cuma'da hocada söyledi anlattı gerçeklik payıda var. Artık günahlar bile üstü kapalı yapılmıyor ortalık yerde. Ramazan ayındayız diye söylüyorum ourç tutmayanın oruç tutana saygısı yok. Tutmuyorsun bari tutana saygın olsun. Sıgara içenler, bir şey yiyip içenler dolu dışarıda.
- 11-09-2009, 20:21:03Senin adına sevindim iyi ders çıkarmışsın Allah ibadetlerimizi kabul etsin inşAllah.
- 11-09-2009, 20:32:04Üyeliği durdurulduBöyle düşüneceğinizide biliyordum. Onlarıda açıklayacaktım vaktim olmadı. En azından ibret oldu. Eski zamanlarımızı araştırın, birkaç ibret görüp başına bişey gelip öyle müslüman olanları. ibret alınması gereken bir olaydı. ibretimi alıyorum. Sadece şimdi namaz kılacağım vs demiyorum.
- 11-09-2009, 20:45:14Bu şekilde bir konu yazdığın için teşekkür ederim. Her kezin görüş açısı var.
( Dediklerin Dinimizce farz ve yapılması gerekiyor.
-Düşünce nasıl olsa yanacağız cehennemliğiz herşeyi yapalım, bunuda yapalım cinsinden, aslında kahrolup en azından vicdan azabından kurtulmamız lazım. )
Yaşımız genç, belkide yaşayacak o kadar zamanımız yok ama işte nasıl olsa her şeyi sırası ile yaşayacağız diye her şeye yönelebiliyoruz.
Ölüm : Hiç aklımızdan çıkmaması gerekir. - 11-09-2009, 20:51:19Size gelen her musibet, kendi ellerinizle işleyip kazandığınız günahlar yüzündendir.
Bununla beraber Allah bir çoğunu da affeder, musibete uğratmaz. Şura 30
Musibet iki türlüdür;
Allah sevdiği kula musibet verir.
Kendi ellerimizle işlediğimiz günahlar.
Hz Ali'nin başına musibet gelmediği zaman ben acaba Allah'a karşı bir kusur mu ettim ? der ve çok üzülürdü.
Musibet, bela geliyorsa ben şöyle anlarım, Unuttum ama Unutulmadım! Şükürler olsun.