''Üyeliğim eski tarihli, ödemeyi iş bitimi yaparım!''
30
●1.508
- 09-09-2025, 10:28:03Üyeliğin süresinin bu konuda önemli olduğunu düşünmüyorum. Kimi 1 yıllık üyelikler, 10 yilliklardan daha aktif ve kiymetli olabilir.
Ancak her durumda riskin %50 - %50 paylaşılması da bana saçma geliyor. Burada üyeliğin değeri önemli bence.
Benim üyeliğimi düşünelim: Bu üyelikte kaç yıllık emek, bu ticaret puanini korumak, negatif traderi bırakın şikayet dahi almamak icin yapılmış fedakarlıklar, kaç yıllık kurumsal plus ödemesi, yani bu imaj icin maddi manevi ciddi yatırım vs var.
Kısacası ben bu üyeliği kolay kolay riske atamam. En değerli bayilerimden birisi benim bu profil. Şimdi üyeliğinin değeri olmayan, çok kolay riske edilebilecek bir üyelikle ticaret yaparken neden ticari riski aynı seviyede paylaşayım?
Ben magduriyet yaratsam çözmek zorundayım, çünkü profilim 1 hafta kapansa bana zararı büyük, kısacası benim teminatim zaten profilim. Profilinin kiymeti olmayan adam gider multi ile geri gelir. Beni mağdur etse riski yarım saatlik bir uğraş...
Böyle bir risk durumunda, elbette profili güçlü ve güvenilir olan değil, karşı taraf risk almalıdır.
Ha profili benimki kadar riske edilmeyecek üye ile elbette paylaşırım riski, ama 5 traderli vasifsiz bir üye gelip bana riskten bahsederse teşekkür eder başkasına bakarım
- 09-09-2025, 12:24:2510 günlük üye ile 10 senelik bir üye kıyaslanamaz. konu sahibi için yazmadım bazı yorumlar için yazdım. 20 sendir gözlerim neler neler gördü forumda.
10 senelik bir uyenin ticaretlerine bakarsın. uslubuna bakarsın. yorumlarına bakarsın bakarsında bakarsın. 10 günlük uyenin neyine bakacan neyine güveneceksin. - 09-09-2025, 12:36:22MantıklıNOKTAL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hem eski hemde ticaret sayım yüksek. - 09-09-2025, 16:48:21Üyeliğin eski olması bir artı bence ama tabii ne kadar ticaret yaptığı, trade durumu, geçmiş konu ve mesajları da önemli.
İş sonu ödeme olsa ödeme için peşinden koşarsınız. İş öncesi ödeme olsa bu sefer de işi yaptırmak için peşinden koşarsınız.
Sakal, bıyık durumu var. Bunu çözmek için %50 yapmışsınız bence mantıklı en azından risk biraz daha azalır.
Tabii ben ekstrem durum olmadıkça her zaman ödemeyi önden yaparım. Rahat durmuyorum çünkü parayı harcarım sonra sıkıntı çıkmasın :d - 09-09-2025, 21:21:02Kimse kusura bakmasin ama 1-2 yillik ortalama islem hacimleri 100-200 TL olup ticaret puani kasan hesaplarla is yaparken eski uyenin bunu talep etme hakki vardir. Sosyal medya, hesap satisi vs. ile 100lerce trade puanini 1 ayda toplamak mumkun. Kaldi bu hacme tek is ile ulasip trade puani kovalamayan insanlar var. Burada belli bir yilin ustundeki uyelerin bir cogu bir uzun sure belli cevre ile ticaret yapiyor ve ticaret puani bile istemiyor. Dolayisiyla bazen 10 yillik uyenin 30-40 ticaret puani bile olmuyor. Uzun süredir forumdan is alip, is vermeyen biri olarak bunu soyluyorum.