• 13-08-2025, 00:28:03
    #10
    WebPerformans adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İndexleri kontrol ettiyseniz, balparmak dahil 1ticaret.com a subdomain olarak yedek kurulmuş ve indeks almış. Şu an açılmaması veya asıl siteye yönlendirilmesi zamanında bu hatanın yapılmadığı anlamına gelmiyor.
    "T-Soft Büyük Açık" söyleminizede açıklık getirirseniz sevinirim. Oldukça ciddi bir söylem ve olmayan bir şey üzerinden marka karalaması yapılıyor.
    Yapılandırma zamanında yapılmamış olabilir, yanlış yapılmış olabilir ancak bu güvenlik zaafiyeti değil. Bu şekilde lanse edilmesi hiç hoş değil.
    T-soft kullanmadım, hiçbir bağlantım yok ancak "T-Soft Büyük Açık" söylemi güvenlik zaafiyetini belirtir, marka dava açsa haklı "Marka Karalama Değildir" demeniz hiçbir şeyi değiştirmiyor
  • 13-08-2025, 01:19:30
    #11
    Mehmetmasa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    "T-Soft Büyük Açık" söyleminizede açıklık getirirseniz sevinirim. Oldukça ciddi bir söylem ve olmayan bir şey üzerinden marka karalaması yapılıyor.
    Yapılandırma zamanında yapılmamış olabilir, yanlış yapılmış olabilir ancak bu güvenlik zaafiyeti değil. Bu şekilde lanse edilmesi hiç hoş değil.
    T-soft kullanmadım, hiçbir bağlantım yok ancak "T-Soft Büyük Açık" söylemi güvenlik zaafiyetini belirtir, marka dava açsa haklı "Marka Karalama Değildir" demeniz hiçbir şeyi değiştirmiyor
    Konuda her şey yazıyor anlayana
  • 13-08-2025, 10:00:24
    #12
    Üyeliği durduruldu
    Mehmetmasa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    "T-Soft Büyük Açık" söyleminizede açıklık getirirseniz sevinirim. Oldukça ciddi bir söylem ve olmayan bir şey üzerinden marka karalaması yapılıyor.
    Yapılandırma zamanında yapılmamış olabilir, yanlış yapılmış olabilir ancak bu güvenlik zaafiyeti değil. Bu şekilde lanse edilmesi hiç hoş değil.
    T-soft kullanmadım, hiçbir bağlantım yok ancak "T-Soft Büyük Açık" söylemi güvenlik zaafiyetini belirtir, marka dava açsa haklı "Marka Karalama Değildir" demeniz hiçbir şeyi değiştirmiyor
    WebPerformans adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Konuda her şey yazıyor anlayana
    https://mobilmalzeme.1ticaret.com/
    Bu site farkına varmamış ve yönlendirmiyor hocam.
    Bu bir açık değil bu bir hata. Yazık günah gerçekten.
  • 13-08-2025, 10:02:18
    #13
    Üyeliği durduruldu
    siteyedek diye klasörü de indexlemiş
  • 13-08-2025, 10:14:00
    #14
    angelicmoon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    https://mobilmalzeme.1ticaret.com/
    Bu site farkına varmamış ve yönlendirmiyor hocam.
    Bu bir açık değil bu bir hata. Yazık günah gerçekten.
    site aktif değil, ürün bile yok .com uzantısı farklı altyapı kullanıyor. Büyük ihtimalle test için açıp bırakılan bir site.
  • 13-08-2025, 18:23:14
    #15
    Açık olarak değerlendirilemez bu amatörlüktür.

    İlla yedek olarak tutacaksan koy ip engelini senden başkası erişemesin, yaz robots.txt yi google taramasın at header a noindexi indexlenmesin.

    Başlı başına rezalet bir amatörlük. (ben de yaptım zamanında...)
  • 13-08-2025, 19:28:40
    #16
    Bir çok kişi açık değil vs yazmış. Arkadaşlar açık dediğimiz şey illa güvenlik açığı olmak zorunda değil. SEO da content gap dediğimiz konu bile rakibin ile senin arandaki ölçülebilir bir açıktır.

    yukarıdaki arkadaş dava mava bi ton zırvalamış 😂 ya arkadaşım bunu zaten farketsinler kendilerini toparlasınlar diye yapıyoruz Linkedinde de var aynı böyle postum.

    Marka karalama dediğimiz olay: gerçekte olmayan bir şeyi varmış gibi gösterip kötü konuşmaktır biz burada gerçekleri konuşuyoruz
  • 13-08-2025, 19:45:27
    #17
    Dün LinkedIn’de paylaşılan bir gönderiyi, detaylarını tam olarak bilmeden burada paylaşmanıza biraz şaşırdım. Sanırım son dönemde sosyal medyada sıkça gördüğümüz “görünce hemen paylaşma” refleksi burada da devreye girmiş. Paylaşımınızdaki sorudan da, konunun teknik etkileri hakkında net bilginiz olmadığını düşünüyorum.






    T-Soft’un bayisi olarak durumu ben açıklayayım: 1ticaret.com, T-Soft’un eski demo adresidir. Bir firma T-Soft’la çalışmaya başladığında önce subdomain.1ticaret.com uzantısıyla yayına başlar, artık bu yapı tsoft.biz olarak devam ediyor. Arama motorunda site:1ticaret.com yazdığınızda çıkan sayfalarda x-robots-tag etiketinin noindex, nofollow olduğunu görebilirsiniz. Ama tabii, araştırmaya gerek kalmadan “copy-paste” yöntemine gidince bu detaylar gözden kaçabiliyor, gönderiyi gerçek yayınlayan kişi yazmayınca .


    İlham aldığınız gönderide de zaten test sitelerinin erişilebilir olsa bile zarar ihtimalinin çok düşük olduğu belirtilmiş. Ayrıca yeni açılan ya da test amaçlı hazırlanan mağazaların noindex ayarını doğrudan mağaza sahipleri yönetebiliyor ve ayarları istediği gibi değiştirebiliyor, T-Soft bu konuda kısıtlama getirmiyor. Yani mesele, tamamen altyapıya ait bir problem değil.

    Paylaşımın altındaki Mehmetmasa kullanıcısının sorusuna “Konuda her şey yazıyor, anlayana” cevabı da aslında şunu gösteriyor: içeriğin kaynağı tam incelenmeden, doğrudan kopyalanıp paylaşılmış olması. Sosyal medyada zaman zaman ön plana çıkmak için yapılan bir şey, doğal görüyorum yaptığınızı. Hızlıca fikir belirtmek bazen detayları atlamamıza yol açabiliyor .

    Ayrıca, bu durumu gereksiz bir saldırı olarak görüyorum. Benzer bir yapı İkas platformunda da var. Aynı konu, aynı başlık ve aynı tavırla İkas için de gündeme getirilseydi keşke. İlham aldığınız konuda İkas ile alakalı sorduktan sonra site:1ticaret.com yazdıktan sonra site:myikas.com'da yazabilir ve sonuçları paylaşabilirdiniz.
  • 13-08-2025, 19:48:27
    #18
    Veri360 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Dün LinkedIn’de paylaşılan bir gönderiyi, detaylarını tam olarak bilmeden burada paylaşmanıza biraz şaşırdım. Sanırım son dönemde sosyal medyada sıkça gördüğümüz “görünce hemen paylaşma” refleksi burada da devreye girmiş. Paylaşımınızdaki sorudan da, konunun teknik etkileri hakkında net bilginiz olmadığını düşünüyorum.

    T-Soft’un bayisi olarak durumu ben açıklayayım: 1ticaret.com, T-Soft’un eski demo adresidir. Bir firma T-Soft’la çalışmaya başladığında önce subdomain.1ticaret.com uzantısıyla yayına başlar, artık bu yapı tsoft.biz olarak devam ediyor. Arama motorunda site:1ticaret.com yazdığınızda çıkan sayfalarda x-robots-tag etiketinin noindex, nofollow olduğunu görebilirsiniz. Ama tabii, araştırmaya gerek kalmadan “copy-paste” yöntemine gidince bu detaylar gözden kaçabiliyor, gönderiyi gerçek yayınlayan kişi yazmayınca .

    İlham aldığınız gönderide de zaten test sitelerinin erişilebilir olsa bile zarar ihtimalinin çok düşük olduğu belirtilmiş. Ayrıca yeni açılan ya da test amaçlı hazırlanan mağazaların noindex ayarını doğrudan mağaza sahipleri yönetebiliyor ve ayarları istediği gibi değiştirebiliyor, T-Soft bu konuda kısıtlama getirmiyor. Yani mesele, tamamen altyapıya ait bir problem değil.

    Paylaşımın altındaki Mehmetmasa kullanıcısının sorusuna “Konuda her şey yazıyor, anlayana” cevabı da aslında şunu gösteriyor: içeriğin kaynağı tam incelenmeden, doğrudan kopyalanıp paylaşılmış olması. Sosyal medyada zaman zaman ön plana çıkmak için yapılan bir şey, doğal görüyorum yaptığınızı. Hızlıca fikir belirtmek bazen detayları atlamamıza yol açabiliyor .

    Ayrıca, bu durumu gereksiz bir saldırı olarak görüyorum. Benzer bir yapı İkas platformunda da var. Aynı konu, aynı başlık ve aynı tavırla İkas için de gündeme getirilseydi keşke. İlham aldığınız konuda İkas ile alakalı sorduktan sonra site:1ticaret.com yazdıktan sonra site:myikas.com'da yazabilir ve sonuçları paylaşabilirdiniz.
    Yok hocam dediğiniz gibi değil olay siz linkedinde vs görünce gördünüz çoktan kaldırdılar site: yazınca girilen likler ya orjinal siteye gidiyor yada hiç açılmıyor. Ha hala daha bir kaç index orjinal marka sitesi ile aynı ve index almış incelerseniz detaylı görürsünüz