Merhaba, R10da gün boyu belki yüzden fazla açık artırma açılıyor. Ancak neredeyse her 5 açık artırma konusunun 2sinde aynı sorunu yaşıyorum. R10u aktif kullanmayan, ticaret puanı 0 olan veya daha önce negatif trade puanı olan kullanıcılar teklif veriyor ve ihale bitiminde ulaşmak imkansız oluyor. Ulaşsak bile satın almıyorlar. Konuya onca teklif gelmesine rağmen sattığımız iş elimizde kalıyor.
Konu sahibinin isteğine bağlı olarak ya da komple bir sınırlandırma getirilirse güzel olur. Açık artırma konusunda konu içinde trade puanı sınırı koyabiliriz veya direkt kurallar o yönde geliştirilebilir diye düşünüyorum.
Ne kadar mantıklı ne kadar mantıksız tartışılır ancak durum bu olduğunda birçok ihale sadece vakit kaybı oluyor. Böyle olduğunda diğer teklif verenlere ulaşsak da çoktan vazgeçmiş oluyorlar.
R10 Açık Artırma hk. (Öneri)
12
●470
- 12-08-2025, 09:32:12Zamanında yazdım eski bazı buna benzer konulara R10 kapatılması gereken kategorilerden birisi açık artırma kategorisi
satıcı fiyatını yazsın alan alır almayan almaz zaten r10 üyelerine özel fırsat kategorisi var daha sonra olmadı indirimli hediyeli satar
internet açık artırma olur mu her kafadan bir ses çıkıyor sonra - 12-08-2025, 09:38:52Bence Teklif ver butonu olmali ve dropcatch mantigiyla teklifler gosterilip listelenmeli kazanan otomatik olarak iki taraf bilgilendirme bildirimi almali gibi gibi iyilestirmeler yapilabilir ayrica hic ticaret yapmayani da dusunmek lazim bunun icin paylasimi yapan kisi tarafindan olumlu trade yuzdesi %10 un uzerinde olanlar teklif verebilsin gibi istege bagli secenek koyulabilir bu sekilde iki tarafinda gonlu olmus olur diye dusunuyorum
- 12-08-2025, 09:40:43Kendinizce haklı olabilirsiniz ama neden doğru bulmadığımı söyleyeyim, hepimiz R10a sıfır ticaret puanı ile başladık.
Eğer o dönemlerde biz de bu tip sınırlandırmalara takılsaydık, bugün birçok üye ticaret yapmaya başlayamayacaktı belki de.
Yaşadığınız olay can sıkıcı ancak bu tip örneklerden yola çıkarak,R10u aktif kullanmayan veya ticaret puanı düşük/0 olan üyeleri tamamen açık artırmalardan engellemek bence adil bir yaklaşım olmaz.
R10un ticaret ekosistemi, yeni katılımcılarla büyür. Onlara kapıyı kapatmak yerine, kontrollü bir şekilde fırsat vermek uzun vadede hepimizin lehine olur.
Şahsi fikrimdir,
İyi forumlar. - 12-08-2025, 09:43:17Sadece açık artırmalarda yumuşak bir sınırlandırma olabilir bence hocam. Onun dışında herkes ticaretini sorunsuz yapabilir. Bu olmasa bile en azından daha önce bu konudan dolayı negatif trade yiyenler 2 açık artırma kategorisinden de kalıcı banlanmalı diye düşünüyorum.MiqeZeLLa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 12-08-2025, 09:57:33forum içerisinde ticaret yaparak açık arttırtma dışındaytal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle