• 25-07-2025, 11:31:34
    #64
    Yeşil SEO İnt. Hiz.
    Yaşar Nuri Öztürk'ün "Allah ile Aldatmak" kitabını 2 defa okudum.

    Tavsiye ederim.
  • 25-07-2025, 11:36:28
    #65
    Atesit olmak dürüst insan işidir, iyilik için sevap bonusu almazsın. iyi olmak için, birilerini, bir şeyleri sevmek için dine ihtiyacın yok. tek başına bile olsan yaşamak güzeldir, hayattan zevk almaya bak.

    ne yazık ki tüm dinler yalan ve kendini kandırmak isteyenler tabi ki kandırır. kim istemezdi ki cennet gerçek olsun, hurilerle sonsuza kadar parti verelim. Müslüman olanlar zannediyor ki ateist olanlar kötülüklerinden ateist oluyorlar, alakası yok sadece dürüstler. Evrime yalan deyip dine inanmak o kadar çok isterdim ki bu dünyada kalcı olarak kafanın 1 milyon olması gibi bir şey. Eğer aklınızı araştırmak için kullanırsanız ulaşacağınız nokta ateizm. bunun yerine düşünmeyip inanmayı seçebilirsiniz, birileri sizin yerinize düşünmüş ve fetvaları vermiştir. Fetvalara bakarak yaşar gidersiniz.

    edit: imla
  • 25-07-2025, 11:58:32
    #66
    Yorumların hepsini okudum, sadece @kalitelihostorg ve @maskidea nick'li iki arkadaşın yazdıklarını beğendim.
    Karanlık madde ve enerji, big bang, multiverse, evrim gibi konuları bilmeyen cahil insanlar ile din ve tanrı kavramlarını tartışmak hem komik hem zaman kaybıdır.
    Bence bu dünyada en önemli olan iyi ve faydalı bir insan olarak yaşayabilmektir.
  • 25-07-2025, 12:12:04
    #67
    Terin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Önceden deistim, şimdi ise atesit hatta atesit bile değilim. Yani önceden dinlerin insan ürünü olduğunu evreni ise bir yaratıcı yaratmış ve öylece bırakmış diyordum şimdi ise yoktan varlığa yaratmak ve tanrı kavramı insanin kendini kandırmak için uydurduğu ve zamanla atalarımızda bize işlenen düşüncüler olduğunu düşüyorum. Yani biz bir hiçiz düşüncesi var ölümden sonrası yok bilinç kapanıyor ve herşey bittiyor düşüncesi var. Ve bu düşünce beni bittiyor. Bu işleri çok düşünme diyenleriniz çıkabilir ama elimde değil yıllardır böyleyim. Ve bu düşüncelerimi durduramıyorum.

    Lütfen önceden atesit olupta sonradan müslüman veya farklı bir dine geçen varsa geçme sebebini kaynakları paylaşabilir mi? Çünkü bu düşünce beni delirti sonum çok kötü bitecek.
    Sizi rahatlatacağını düşündüğüm çözümü ileteyim:

    İnsan pragmatist bir varlıktır. "Yüce bir amaç için" beslenmez örneğin. Karnı acıkmıştır, hayatta kalması gerekiyordur ya da canı istiyordur ve yemek yer. Bu kadar.

    Yaratıcı'ya inanmak (kendi tasavvur ettiğiniz şekli her nasılsa); sizi daha iyi hissettiriyorsa, inanırsınız. Bu kadar.

    Ki yazdıklarınızdan anlaşıldığı kadarıyla bir inanç arzusu içerisindesiniz. Ölümden sonra bilincin kapanacak olmasının ve her şeyin bitecek olması düşüncesinin sizi kötü hissettirdiğini belirtmişsiniz.

    O zaman çözüm basit, ölümden sonra yok olmayacağınızı düşünün. Size iyi gelip gelmediğini deneyimleyin. İnsan pragmatist bir varlıktır.

    Son olarak, "imana gelmeniz" amacıyla değil, yalnızca objektif olarak düşünmeniz amacıyla bir ayet paylaşayım:

    ... İyi biliniz ki, kalpler ancak Allah’ı anmakla huzur bulur. (Ra’d Suresi 28. Ayet)
  • 25-07-2025, 12:25:44
    #68
    Terin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Önceden deistim, şimdi ise atesit hatta atesit bile değilim. Yani önceden dinlerin insan ürünü olduğunu evreni ise bir yaratıcı yaratmış ve öylece bırakmış diyordum şimdi ise yoktan varlığa yaratmak ve tanrı kavramı insanin kendini kandırmak için uydurduğu ve zamanla atalarımızda bize işlenen düşüncüler olduğunu düşüyorum. Yani biz bir hiçiz düşüncesi var ölümden sonrası yok bilinç kapanıyor ve herşey bittiyor düşüncesi var. Ve bu düşünce beni bittiyor. Bu işleri çok düşünme diyenleriniz çıkabilir ama elimde değil yıllardır böyleyim. Ve bu düşüncelerimi durduramıyorum.

    Lütfen önceden atesit olupta sonradan müslüman veya farklı bir dine geçen varsa geçme sebebini kaynakları paylaşabilir mi? Çünkü bu düşünce beni delirti sonum çok kötü bitecek.
    Tanrının var olduğunu düşünüyorum ama dinlerin bir insan uydurması olduğunu düşünüyorum çünkü bir toplumu yönetmenin en kolay yolu dini kullanmak kerbela olayında da Kur'an-ı Kerimde değişiklikler yapıldığına inanıyorum
  • 25-07-2025, 12:41:17
    #69
    Vulcanist adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hepsi çok güzeldi ( bu mesajın üstündekine kadar )
    Gerçekler acıdır maalesef.
  • 25-07-2025, 12:42:03
    #70
    huseyinadiguzel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Diamond Tema izleyin !Aydınlanın...
    Yaşınız kaç bilmiyorum ancak size daha fazla mantık-kitap okumanızı öneririm.

    Arkadaş felsefe, mantıksal sebep sonuç konularında tamamen zır cahildir.

    Din-Tanrı şu bu konularından bahsetmiyorum, genel düşünce yapısından bahsediyorum.
  • 25-07-2025, 12:43:36
    #71
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    temedha adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İnsan organlarına bir bak bunların kendiliğinden olması mümkün mü,organların yerleri yerleştirilmesi kendiliğinden olması sıfırdır.
    Töğbe Allah yok diyelim,
    İnsan ,hayvan,ağaçlar meyve sebze,hepimiz suya muhtacız,bizler kendiliğimizden olduysak suyu kim düşündü bizim için,demekki bir düşünen yaratıcı var
    Tuhaf tuhaf kitaplar okuyup ne kadar mantıksızlık varsa ona inanmaya çalışanlar aklını çelmesin
    Allah 124 binden fazla peygamber göndermiş ayetler göndermiş,sizi ben yarattım diye
    bu peygamberlerin 100 tanesi yalancı diyelim, bini yalancı diyelim,sence 124 bin peygamberin hepsi yalancı olma ihtimali nedir
    kalbini karartma arıyorsan Allah sana bir yol açmış demektir
    sana sevdiğim genç bir hocanın youtube kanalını söyleyeceğim
    Kerem Önder Hoca,2 kanalı var youtubeye yazınca çıkar
    1500 den fazla videoları var,yani aklına ne takılırsa cevabı bulursun,
    Kanala git videolar kısmından ara mutlaka bir cevap bulursun
    Allah'tan başka hiçbir ilâh yoktur ve ben yine şahadet ederim ki, Hz.Muhammed -sallâllâhu aleyhi ve sellem- O'nun kulu ve elçisidir.
    ve bu kıyamete kadar sürecek son din islam dinidir

    not:Allaha inanmayıp 24 saat gece gündüz Kendini Allaha düşmanlık yapmak için adamış atar gider yapan atesitler cevap vermesin,
    Bize gelsin diye Allahı arayana Allah yol acar,iyilik yapana Allah yol açar,ama onlar hep yine kafalarını çevirdiler diyor
    sen kafanı çevirme kardeşim bismillah de,kalbin Allahı bulunca içindeki kararmalar sıkılmalarda gider
    İyi demişsinde şu hoca tavsiyesi kötü siyaset b*k'unun içindeki hocadan kime hayır gelir birde hocadan akıl almak mantıksız kuranda yazıyor cevap almak isteyen oraya baksın.
  • 25-07-2025, 12:46:58
    #72
    Bende senin fikrine zaman zaman girdim dostum, dostum en baştan sıfırdan başlamaya karar verdim. Dinleri bir kenara alıp sana bu dünyanın bir yaratıcı tarafından olabilir veya olamaz tesadüf veya değil mantığıyla araştırmalar yaptım evet gerçekten 7-8 sene sürdü. Resmen psikolojim bozulmuştu ve bunu er yada geç ogrenmeliydim çünkü içimi her an kemiriyordu bu sorular. Önce bir tanrı araştırmasına girdim. Ve onlarca hassas ayarlarla karşılaştım onlarca, mesela dünyanın yer çekiminin ayarı tamda bize göre olması ne eksik ne fazla yada güneşin uzaklığı, yada 24 saat bir gün olması tamda dinlenip işlerimizi halledebilecegimiz kadar, meyveler sebzeler yemekler v.s doğanın tamda bize göre herşeyi hazır hale getirmesi mesela bir elma bir bina kadar da olabilirdi veya karpuz portakal bunlar sanki bize göre yaratılmış gibi tamda herşey ağzımıza göre bir portakal dilimi bile, yada sana birkaç örnek daha vereyim daha açıklayıcı bir şekilde

    1. Yerçekimi sabiti (G)

    Biraz daha güçlü olsaydı yıldızlar daha hızlı çöker, hayat için zaman kalmazdı. Daha zayıf olsaydı yıldızlar oluşmazdı.



    2. Elektromanyetik kuvvet sabiti (α – İnce yapı sabiti)

    Atomlar arası bağlanmayı, kimyayı mümkün kılar. %1’lik bir sapma bile kimyanın çökmesine neden olurdu.



    3. Proton ile elektronun kütle oranı

    Hayat için gereken atom yapısının oluşabilmesi bu oranın tam değerine bağlıdır.



    4. Nükleer güçlü kuvvet

    Atom çekirdeğini bir arada tutar. Biraz daha zayıf olsaydı atom çekirdekleri dağılırdı.



    5. Nükleer zayıf kuvvet

    Güneşin enerji üretimi ve süpernova patlamaları gibi süreçler buna bağlıdır. Ufak değişikliklerle hayat mümkün olmazdı.



    6. Kozmolojik sabit (Λ)

    Evrenin genişleme hızını belirler. 10^120’de 1’lik sapma bile evrenin çökmesine veya dağılmasına neden olurdu.



    7. Evrenin genişleme hızı (Hubble sabiti)

    Genişleme hızı biraz daha hızlı olsaydı galaksiler oluşmazdı. Daha yavaş olsaydı evren çökerdi.



    8. Karbon üretiminde “rezonans seviyesi”

    Karbonun yıldızlarda oluşabilmesi çok hassas enerji seviyelerine bağlıdır. Bu ayar biraz değişseydi karbon oluşmazdı.



    9. Oksijen üretim hassasiyeti

    Karbon üretimi ile oksijen üretimi arasındaki hassas denge bozulursa, ne yeterince karbon ne de oksijen oluşur.



    10. Evrenin entropi seviyesi


    Başlangıçtaki düşük entropi seviyesi çok hassastır; evren düzenli bir yapı kazanmasaydı, hayat gelişemezdi.


    11. Planck sabiti (h)


    Kuantum fiziğini belirler. Bu sabit daha farklı olsaydı atom yapısı bozulurdu.


    12. Elektriksel yüklerin dengesi


    Proton ve elektron yükleri eşit olmasa, madde elektriksel olarak dengesiz olurdu. Evren var olamazdı.


    13. Galaksi oluşumundaki kuantum dalgalanmaları


    Gerekli yoğunluk farkları çok hassas bir şekilde belirlenmiştir. Küçük bir değişiklik evreni boş yapabilirdi.


    14. Evrenin boyut sayısı (3+1 boyutlu uzay-zaman)


    Hayat ancak 3 uzay, 1 zaman boyutunda mümkün. Daha az ya da fazla boyutlarda istikrarlı yörüngeler olmazdı.


    15. Yerçekiminin zayıflığı


    Diğer kuvvetlere göre çok zayıftır. Bu zayıflık, büyük yapıların oluşmasını sağlar.


    16. Karanlık enerji yoğunluğu


    Genişlemeyi hızlandırır. Değeri biraz daha büyük olsaydı galaksiler oluşmazdı.


    17. Baryon yoğunluğu (Madde – antimadde farkı)


    Madde-antimadde simetrisi olsaydı evren ışımadan ibaret olurdu. Madde fazlalığı tam hayata uygun şekilde ayarlanmış.


    18. Ay’ın büyüklüğü ve konumu


    Dünya’nın eğimini dengeler, iklimi sabit tutar. Hayatın devamı için kritik bir denge sağlar.


    19. Dünya ile Güneş arası mesafe (Goldilocks bölgesi)


    Sıvı suyun varlığı için çok dar bir aralıktadır. Biraz daha yakın veya uzak olsa su buharlaşır ya da donar.


    20. Güneş’in spektrumu ve stabilitesi

    Güneş’in tam uygun spektrumda ve yeterince kararlı olması, fotosentez ve sıcaklık dengesi için elzemdir.

    Daha sonra Kur'an'a baktım kurandaki ayetlere ve kusursuzluğuna insanlar pek çok şeyi göremiyor ne yazikki. Bazı hadisler değiştirilmiş ne yazık ki ve şuan ki hocalar saçma sapan şeyler söylüyorlar hepsi değil büyük bir kısmı yok şunu yaparsan 10 günah gider sunu yapan cennetlik bunlar yalan böyle birşey yok dini basitlestirmemek lazım. İslam bizim dinimiz ve Kuran'da diyor biz siz ve sizden öncekilere de peygamberler gönderdik. Demekki diğer kavimlere ve toplumlara da gönderilmiş. Buda apaçık bellidir ki incir, Tevrat, Zebur bunlarda bizim Allahımızın kitabıdır. Ama Kur'an son kitaptır. Sümer tabletlerinde bile Hz Adem ve Hz hava dan bahseder. yada evrenin genişlediğini sürekli yada ayın 13 ayda toplam olarak aldığı şekli. Güneşin de bir yörüngesi olduğu v.s onlarca ozamandan yapılamayacak şeyleri Kur'an söylüyor. Ben önce yaratıcıyı buldum sonrasında hak din İslamı kabul ettim. Aslında birazda nasıl baktığın önemli ben aynada kendime de bakarak bir yaratıcı olduğunu söylerim kaslarım burnum ağzım dislerim dişlerim ayagimda da olabilirdi yada dizlerim ayak seklimiz bile bizi ayakta tutar kulaklarımızdaki kıvrımlar sesin içeri doğru düzgün şekilde alabilmesini sağlar daha neler neler ama gel gör ki büyük patlama der tesadüf derler kuran da big bang patlamasindan bahseder
    Yer ve gök bitisikti biz bunları sonradan ayırdık. Bu ayetinde net bir şekilde bir patlamadan bahseder yada açılmadan. Ama yaptığı herşeye sebep verir zaten doğrudan ona ulasabilsek sınavda olmazdık Dünya hayatı bir sınavdır Allah ona inanıp ibadet etmemizi ister biz onun kulları ve onun evrenindeyiz soru sormak istersen kafanı bulandiran birşey varsa ulaşabilirsin zevkle cevaplarım.