• 08-07-2025, 23:33:39
    #1
    Selam olsun,

    Yine okuyanların pek hoşuna gitmeyecek, tenkit edileceğim bir konuda yazasım gelmiş.
    Üzerine alan olmayacaktır zaten. En iyisi ben kendime not olarak yazayım, isteyen okuyabilir.

    Eskiden ama öyle taşı taşa vurup ateş çıkarttığımız kadar eski değil. Bundan 10 20 sene önceleri kastediyorum.
    Kaliteli, değerli ve insanlara faydalı siteler ya da projeler yapardık. Sadece ben ve etrafımdaki birkaç kişi değil genel eğilim buydu.
    Kalite ve değerli derken para edecek ya da insanların beğenip satın alacağı şeylerden bahsetmiyorum.

    Birçok windows aracı yazılırdı, site yapılırdı, destek ve paylaşım değer görürdü.
    Bugün bunları yazdığım R10 malumunuz üzere 2 sene önce piyasayı ele geçirmek için oluşan bir platform değil.
    Hep bahsettiğim dönemlerde az öncesi az sonrası ortaya çıkan projeler. O zihniyetteki insanların yapabileceği, sürdürebileceği bir platform.
    Günümüzde sadece burada açılan konulardan bahsetmiyorum internetin tamamına yakınında nasıl para kazanırım? şeklinde ilerliyor.

    Bugün internete baktığımda herkes ya para kazanacağı bir şey arıyor ya para kazanmak için o şey arayan insanlara bir şeyler satıyor.
    Kelimenin anlamını bulamadığımdan şey yazmıyorum, sektör yazıp kimseyi kırmak istemiyorum.

    Kimsenin ticaret yapmasını konu etmem o şekilde anlamazsınız umarım.
    Benim anlatmaya çalıştığım şey herkesin tüccar olması.
    Arkadaşlık, insanlık, ilişkiler hep bundan etkilenip ticaret mantığıyla ilerlediğinden her yanımız mutsuz, somurtan insanlarla dolu.

    Eskiden bana lazım değil şu oyunu sana vereyim denirken... Neyse çok drama bağlamayayım bu saatte.

    Sadece toplum olarak sosyal yozlaşma içinde olunca bu sadece sabah programlarına sirayet etmiyor.
    Hepimizin her işine, her ilişkisine, her şeyine etki ediyor.
    Hep fikir ve projelerimiz para kazanmak üzerine olunca aslında değersiz ve geçici projeleri hayata geçirmiş oluyoruz.
    Sürekli yöntem, aldatma, takla attırma yani ticari bir menfaat üzerine olduğumuz aşikar.

    Derdini sevsinler yazmayın. (Yazdığım için yazacaklara ayrı bir selam olsun.)
    Yaşadığımız toplumun mutsuz, asık suratlı, asabi, tahammülsüz olması 300 500 TL lik ticaretlerden bir miktar daha önemlidir diye yazmak istedim.
    Aslında çoğu kişi farkında ama onlar adına da yazmış olayım.
  • 09-07-2025, 09:34:06
    #2
    Üyeliği durduruldu
    Durum bundan çok daha kötü. Balşığa bakıp çok daha farklı içerik bekliyordum.
    İnternetin olumsuz özellikleri içinmde belki de en masumu internetten para kazanma meselesi. Olaya bu açıdan bakıyorum.