İyi akşamlar, kurban olur bağışlar olur bunlar neden hep yurtdışına gidiyor?
Mesela kurban kesiliyor, Afrika'ya gönderiliyor.
Ama ülkemizdeki gençler bir tavuk döneri alırken 3 kez düşünüyor.
Bunların ülkeye kazandırılması için bir çalışma yapılamaz mı?
Mesela Ekrem Coşkun 2 gün ücretsiz döner verse ülke şaha kalkar.
Yorumlarınızı bekliyorum.
Neden yardımları hep yurtdışına yapıyoruz?
9
●326
- 09-06-2025, 00:22:58PREMIUM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Türkiye'nin dış yardımlar yapması bazen sadece yardım değil, aynı zamanda dış politika stratejisidir. Bu tür yardımlar Türkiye'nin uluslararası imajını güçlendirir, diplomatik ilişkilerini artırır, uzun vadede siyasi ve ekonomik etkisini artırabilir. Buna “yumuşak güç” (soft power) denir. Türkiye’de fakirlik elbette var ama dünya çapında daha kötü durumda olan ülkelere yapılan yardımlar, hem vicdani hem de stratejik nedenlerle yapılıyor. Bu durum “önce kendi halkına baksın” diyenlerin eleştirisine açık olsa da, genel politika bu dengede yürütülüyor. - 09-06-2025, 00:38:57Yıllardır insanlar Afrika da kuyu açmak için para toplar, Afrika da ki açlık için para toplar. Biri de demez ki "lan biz bu insanları bu şekilde kalkındırmaya çalışacağımıza madem o kadar iyi niyetliyiz. Fransa sömürgesine kafa tutalım o zaman zaten her şey düzelir" Ki şuan Afrika coğrafi ve yer altı kaynakları olarak Türkiyeden bile iyi diye biliyorum. Kendini sömürten halka biz daha ne kadar fayda sağlayabileceğiz.
Her ülkenin bir ATATÜRK'Ü olabilir, olmalıdır. - 09-06-2025, 01:09:20Sanırım sizinde karşınıza sosyal medya da adını duymadığınız onlarca vakfın reklamı çıktı. Bot hesaplardan yorum bile basanlar var.
Yardımlar gidiyor ama ne kadarı? Onu da siz düşünün. Güvenilir olmak için isim yazıyorlarmış. Bu yeterli değil, toplanan para miktarıyla alınan kurbanlar tek tek halka açık şekilde paylaşılmalı. 1000 kişinin adını aynı kurban için yazılmadığını nereden bileceğiz?
Aklımda birde şu geliyor. Afrika da kurbanlıklar aşırı ucuz. Örneğin Türkiye'de 300 bin tl ye satılan danayı orada çok ucuz fiyatlara bulabilirsin. Bizden fazla para alınıp orada ucuza kurbanlık alıp kesiliyor. Arada ki fiyat farkıyla tokat yiyorda olabiliriz. Bir şekilde tokat yiyoruz ama o gerçek. Reklam basmalarından, gönderilere sahte yorum attırmalarından da belli zaten. Belki aralarında 1-2 güvenilir vakıf vardır, tam araştırmadım ancak sosyal medya da reklamını gördüğüm vakıfların hiçbiri güvenilir değildi. - 09-06-2025, 01:10:08Basit.
Türkiyede adaklık kurban kesicem dediğin zaman koyun satan adam diyorkii ooooo kucaklayacağım enayi geldi.
abe valla allah seni inandırsın biz bundan xec para qazanmadan sana vereceiz. 25.000 ₺
Afrikada adamlar adaklığı 2500-3000 ₺ ye kesiyor video atıyor.
Neticede Allah tutara değil kurbana bakıyor. - 09-06-2025, 01:13:18Kurban kesmek bir ibadet insan gücü yetmesede kesmek istiyor. Bu bayram afrikada 3 bin tl ye kurban kesebiliyorsun. Türkiyede bu rakama kurban kesmek imkansız. İnsanlar zor durumda da olsa kendine yediremiyor kurban kesememeyi ve bu vecibeyi bu sekilde de olsa yerine getirebilmiş olmanın mutluluğunu yaşıyor. Benim gözlemim bu yönde.