• 29-04-2025, 14:15:02
    #19
    Eğer arama alt yapısı doğrudan veritabanında ise bu kadar bekletilmesi normal. Çünkü full-text search'de indexleme yapılsa bile inanılmaz derece sunucuyu yoruyor.
    Tavsiyem kullanılmıyorsa mutlaka elastic-search alt yapısına geçilmesi. Aramalar inanılmaz hızlı olur ve böyle bekleme koymayada gerek kalmaz.
  • 29-04-2025, 14:56:40
    #20
    Megend adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Eğer arama alt yapısı doğrudan veritabanında ise bu kadar bekletilmesi normal. Çünkü full-text search'de indexleme yapılsa bile inanılmaz derece sunucuyu yoruyor.
    Tavsiyem kullanılmıyorsa mutlaka elastic-search alt yapısına geçilmesi. Aramalar inanılmaz hızlı olur ve böyle bekleme koymayada gerek kalmaz.
    Evet hocam böyle birşey harika olur.
  • 29-04-2025, 15:25:33
    #21
    Bazen bende sık sık arama yapmak zorunda kalıyorum yani çok etkilemese de beni bir konu hakkında birden fazla arama yapınca beklemek can sıkıcı oluyor.
    Çok önemli mi değil olursa harika olur.
  • 29-04-2025, 16:30:00
    #22
    arada bir bende de çıkyıor alıştık artık...
  • 29-04-2025, 17:57:19
    #23
    En iyisi sanırım
    Evet, kısaltılsa keşke...
  • 29-04-2025, 18:26:25
    #24
    Herkes aynı görüşte, düzeltilir diye umuyorum.
  • 29-04-2025, 18:31:10
    #25
    Kurumsal PLUS
    Bazen can sıkıcı olabiliyor
  • 29-04-2025, 18:53:27
    #26
    Üyeliği durduruldu
    R10.net, Toplamda 19 adet sunucu ile hizmet veren platform güncellenmediyse, aşağıdaki teknolojileri kullanmaktadır:
    • Web Sunucusu: LiteSpeed
    • Veritabanı: MySQL Cluster (Galera Cluster)
    • Önbellekleme: Redis ve Memcache
    • Yük Dengeleme: WAF servisindeki load balancing
    • Loglama ve İzleme: Graylog, InfluxDB, Prometheus, Grafana
    • Hata Takibi: Sentry
    • Depolama: MinIO CDN altyapısı
    • Yedekleme: Sunucu imajları 3 kopya ile yedeklenmektedir.
    • Versiyon Kontrolü: GitLab
    • Güvenlik: Özel Web Application Firewall (WAF)
    Bu altyapı, R10.net'in yüksek trafik ve güvenlik gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlanmıştır. Belki kimler online kısmı kapatılırsa ek yük çıkarma dan saniye olayı çözümlenebilir. Çünkü bu bekleme saniyesi bir kaç parça ek sunucu maaliyetine çevirebilir.
  • 29-04-2025, 21:27:52
    #27
    Administrator
    Bugüne kadar bu olaya denk gelmediğim için kullanıcıların yaşadıkları durumdan çok haberim olmadı çünkü admin ve moderasyon ekibinde search kısmında bir limit bulunmuyor.
    Yaşadığınız sorunları ve sıkıntıları bu şekilde konu açarak beni etiketlerseniz daha sağlıklı olur.
    Haklı talepleriniz sonucunda şu an itibariyle bekleme süresini formalite olarak 3-5 saniye civarına indirdik.

    iyi forumlar