Son paramla uçak bileti aldım ve yurt dışına tek yön bilet aldım. Ne gittiğim yerde bir şey vardı beni bekleyen, ne de geri gönderilsem geride bir şey vardı. Tamamen sıfırdım. Ne iltica ettim, ne dilendim. Uçak inmeden bir şeyler kazanmam gerektiği anladım ve bu şekilde başladım. Risk arıyorsanız, risk budur. Bunu yapmasaydım, bugün hala yurt dışında yaşıyor olmazdım.
Sizin bahsettiğiniz kişiler çok olsa da, korkmanız gereken onlar değil. Korkmanız gereken, $10000 yatıracağı bir işle ilgili her şeye evet diyen, ve kendi yapacağı sorumlulukları anlamış gibi davranan, ardından hiçbir şey yapmayıp, sizden neden paranın karşılığının gelmediğini soranlar, ve bunu adli yolla yapmaya çalışanlar. Biz bunlara loopholecular diyoruz. Hukukta açıklar bulup, rastgele insanlara yatırım yaparak yanaşıyorlar, ve sonra sizi dava ederek sizin üzerinizden para kazanmaya çalışıyorlar. Güya yatırımcılar işte. Sizde yaşadığınız stresle kalıyorsunuz. Bunun binbir türlüsü var. Adam Uber sürücüsü. Yolcu olarak aldığı kişi, yolda seyir halindeyken, bir anda aracın direksiyonunu kırıp kaza yaptırıyor. Sürücü neye uğradığını şaşırıyor. Sonra Uber'den kaza nedeniyle tazminat talep ediyorlar.
Girişim işi riskli bir iştir. Herkes yapamaz. Herkesin yapmasını ve anlamasını beklemeyin. Ticaret dediğiniz şey kişinin kendine olan güveni ve alabileceği riskleri nasıl hesapladığı ile ilişkili bir konu. Kimisi çok yüksek riskler alabilir, kimisi alamaz. Hepsini kabullenmek lazım. Bunlar size kısaca "ben ticaret yapmak istiyorum, ama ticaret adamı değilim" diyorlar. Sizin de bunu bilerek hareket etmeniz gerek.