İşçi usta şöför muavin benzinci doktor mühendis patron vs vs insanları yakından tanıyınca her mesleğin çakallığı hırsızlığı olduğunu gördüm. Memurluğun rüşvet gibi yan gelirleri var. İnsanların birçoğu haram ek kazanç için mutlaka böyle yollara sapıyor.
Ancak iki şeyi gözden kaçırmayalım. Bu insanlar ne kadar kazansa da doymuyorlar ve mutlu olmuyorlar. O yüzden içki kumar sigara ve madde bağımlılığı ile yaşıyorlar. Ayrıxca kazançlarını nbereketi hayrı olmadığı için de kendilerine göre musibetler içinde yaşıyorlar.
İnsan gibi mutlu olmadıkları için telefon elbise araba ile insanlara caka satıyorlar.
Bunların içinde gerçketen mutlu huzurlu olabilenlerin oranı binde bir ancak...
Bu Millet Parayı Nereden Buluyor?
56
●4.568
- 21-03-2025, 09:21:58her dönem kendi zenginlerini yaratır.. diye bir söz var.
görmek istediğimizi görüyoruz 2 kuruşluk ürünler için birbirine giren pazardan aldığı kazağı 10 sene giyenlerde var..
birileri yerken birileri izliyor...
Cemaat liderinin kızı range rover ile geziyor, dindar bir adamın kızı okula giderken simit alacak parayı bulamıyor. - 21-03-2025, 11:04:08Aileden falan bişey yoksa çok zor ama imkansız değil.
Kendin çabalasan bi yerlere gelsen elbet başarırsın ama işte bu sefer de gençliğin gidiyor 35-40yaşında gelen parayı ne yapacaksın?
Genç yaşında az birikmiş paranı harcasan eğlensen gezsen bu seferde geleceğinden çalıyorsun
Gerçekten çok zor bu devirde aileden bişey yoksa çok zor.. - 21-03-2025, 12:19:51Bu bahsedilen kısım toplumun %2-3ü anca eder. Zengin insan evde durmaz hep dışarıdadır. Bu yüzden herkes de para var bi bizde yok gibi bi algı oluşuyor.
Kendi parasını kazanıp, ailesine yük olmayan, kazandığı parayı biriktirmek yerine anı yaşayan çok insan var, ki haklılar bi bakıma.
Ama avmde, orda burda kahve içip yemek yemek, zenginlik değil, fakirlik göstergesidir. Ülke olarak fakirliğe o kadar alıştık ki, gündelik sıradan olan şeyler zenginlik gibi geliyor göze.
Ülkemizin genci, her insanı kendi ülkesini gezemiyor, il dışına çıkıp doğru dürüst tatil yapabilen, tatili geç tarihi/doğal güzellikleri gezebilen kaç kişi var?
Gelirinizin %20'si %30'u, başka illeri gezebilecek kadar değeri yoksa, fakirsiniz. Bu sizin sorununuz değil, ülkenin sorunu. - 21-03-2025, 15:19:38Tamamen yaptığınız iş ile alakalı kazandığınız para. Yaptığınız işi sizin gibi 30.000 kişi yapıyorsa; zaten düşük kazanırsınız. Bir vinç operatörü düşünün; riskli ve yapan sayısı az aylık kazancı 100k üzerinde. Birikiminin üzerine faiz eklersen bu her ay artarak devam eder. 100k şuan 3.700 faiz veriyor, üstüne ekleyerek devam eder.
- 21-03-2025, 15:24:45eğlenmek biraz göreceli kimisi şehir ülke gezmekten çok hoşlanıyor kimisi dışarıda arkadaş eğlence ortamında olmaktan kimisi bilgisayarda oyun oynamaktan yani eğlence kavramı gezmekle alakalı değilHSCreative adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle