Merkez Bankası'nın doları düşürmek için iç piyasaya sattığı dolar rezervi ile ilgili haber.
https://haber.doviz.com/doviz-haberl...-satisi/766301
Dolara ne oluyor böyle?
74
●9.424
- 19-03-2025, 14:20:50Bunlar rezervleri bitirine kadar tabela olarak baskı kurup 40 altında dengelemeye çalışır doları ancak piyasadaki fiyatı çok uzun süredir 48-50 zaten.
Hatta maaşlarda öyle nerede görülmüş memur 1.500$ alsın o öyle olursa çorbayı 7-8$ içer hamburgeri 10$ yersin.
Burada asıl mesele bu ülkede insanların artık mal ve ticari güvenliğinin iyice kalmamış olması.
10-20 dairem olsa bir çok kişiden daha iyi gelir ve refah seviyem olsa bugün dünden daha tedirgin olurdum.
Yetkili birilerinin hoşuna gitmiyorsun ve ya çok göze batıyorsun diye ayağını kaydırma ihtimalleri var. - 19-03-2025, 14:40:50Dolara bir şey olduğu yok, olan Türkiye Cumhuriyetinin resmi parası olan Türk Lirasına oluyor.
- 19-03-2025, 15:03:35Yani bilmiyorum ki ne oluyor. Tek bildiğim göz göre göre. Gözümüzün içine baka baka fakirleştiriliyoruz. Patlıcan fiyatı kırmızı et fiyatını geçecek neredeyse. Diğer meyve, sebze fiyatları da ortada. Eskiden soframıza et koyamadığımız için yakınırdık ama artık çoluğumuza çocuğumuza meyve sebze bile yediremiyoruz. Hayat pahalılığı çok yoruyor ve üstüne doların bu hızlı yükselişi iyice korkutuyor. Bizden geçti de çoluk çocuğa çok üzülüyorum. İnşallah düzelir diyecemde dün ve bugün yaşananlardan sonra umudum da öldü.Tek hissettiğim umutsuzluk ve çaresizlik. Allah yar ve yardımcımız olsun.
- 19-03-2025, 16:04:33Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.
Ne güzel yazmış atam...