Merhaba arkadaşlar.
Araştırdıkça içinden çıkılmaz bir hâle geldi.
1) KPSS B grubu her sene oluyor fakat atamalar 2 senede 1 mi gerçekleşiyor?
2) KPSS B grubu altında birden fazla puan türü var ve meslek grubuna göre aldığın puan türü etkili oluyor doğru mudur?
3) KPSS A ve B her sene oluyor mu?
4) Mühendislik P3 diye biliyorum. Sağlık alımları da P3 üzerinden mi gerçekleşiyor?
5) Mühendis ve DKT hangi puan türü üzerinden atama gerçekleştirebilir?
Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Kpss memurluk Hk.
6
●238
- 04-03-2025, 09:37:21Merhabalar
Tüm sorularınızın yanıtını aşağıdaki link üzerinden sağlayabilirsiniz
https://www.pegemakademi.com/kurslar/kpss-b
https://www.pegemakademi.com/kurslar/kpss-a
KPSS A ve B grupları her sene girebiliyor, fakat sağlık, önlisans gibi sınavlar iki senede bir oluyor.
Saygılar. - 04-03-2025, 09:37:23KPSS Lisans sınavı her yıl yapılır, ancak KPSS B Grubu sınavı sadece çift yıllarda (örneğin, 2022, 2024) düzenlenir.
- 04-03-2025, 09:49:18Öncelikle link için teşekkür ediyorum. Sanırım net olarak algılayamadığımdan kaynaklı bir problem oluşuyor:TekLanDC adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"Tüm lisans mezunları ya da mezun olabilecek durumda olan tüm adaylar KPSS B Lisans sınavına girebilir. KPSS-B kadrolarına alımlar çift yıllarda yapılır."
" Grubu (Lisans) Memurluk atamaları merkezi atamalar ve kurumsal atamalar olmak üzere iki şekilde yapılmaktadır. KPSS sonuç belgesinde bulunan P3 puan türü kullanılarak 2 yıl boyunca yılda iki kere merkezi atamalar yapılır. "
" B grubu mesleklerinden birine atanmak isteyen tüm adaylar KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür sınavına girmek zorundadırlar. "
Bu cümlelerden " KPSS B grubu sınavına her yıl girilebilir fakat atamalar iki senede bir yapılır" anlamı çıkarıyorum. - 04-03-2025, 09:59:26KPSS B Grubu atamaları her yıl yapılmaktadır fakat şu an yeni bir sınav sistemine geçildi, AGS adı altında
AGS de Öğretmenlik gruplarına yine alan sınavı mevcut. Eski sistemde GK GY, Eğitim bilimleri ve Alan sınavı oluyordu. Yeni düzenleme de AGS içerisine sıkıştırdılar
Eskiden GYKY 120 + Eğitim bilimleri 80 = 200 Soru idi. Şimdi 80 soruya indirdiler ve bazı kısımlar sıkıştırıldı.
Konuya gelince; Her yıl atama mevcut ama son 2 senedir atamaları bayağı uzatıyorlar. (öğretmenlik için)
Mesela 2 sene önce giren kişi daha yeni atandı gibi düşünebilirsiniz. Önceden EK atama oluyordu şimdi ise bu yapılmıyor.
Yeni düzenlemede: Öğretmenlik gruplarını kapsayan 2 sene sürecek olan Akademik eğitimde var.
Konu ile ilgili daha fazla yardımcı olabilmek adına size PM yolu ile bir numara iletiyorum, kendilerine takıldığınız tüm soruları sorabilirsiniz.