• 18-02-2025, 23:03:37
    #1
    Üyeliği durduruldu
    Bugün Einstein oğlunuz olsa, herhangi bir okula verseniz gerizekalı diye okuldan atılır.
    Veya Fatih Sultan Mehmet, çok yaramaz, söz dinlemiyor diye uyarı alır ailesine şikayet edilird.
    Örnekler saymakla bitmez.

    ***

    Eğitim şart diyen çok ama sistem pert. Bu sistemde eğitim olmaz ancak ÖĞÜTÜM olur.

    Peki bu zorunlu 12 yı leğitim neye yarıyor? Çocukları aptallaştırıp sisteme köle haline getiriyor. 12 yıl eğitim bitiren çocıuk hayat dair hemen hiçbir bilgi tecrübe sahibi olmuyor. Bir işe girebilmek için de üniversite bitirmek zorunda.
    4 yıl da üniversite ekleyelim 16 yıl.

    Ömründen 16 yıl çalınan çocuk sınavlarla boğulan çocuk ne doğru düzgün yabancı dil biliyor ne hayata atılacak ömeslek bilgisi sahibi olabiliyor ne de kendi başına hayatta kalabilecek bilgi ve beceri sahibi olabiliyor.

    Tıpkı şehirdeki fareler gibi sokaklarda gezinen kemirecekbirşeyler arayan birer birey haline geliyor.

    ***

    Aileler ise okuldan hep yüksek not ve iyi bir üniversite kazanmasını bekliyor. Ailelerin çocuğa değer katacak birikimi yok. Olsa bile bunu aktaracak zamanı yok.
    Öğretmen doktor subay polis mühendis doktor olmuş ebeveynler bile çocuk yetiştirme konusunda tökezleyebiliyor. Çocuğu zararlı gıdalar ve bağımlılıklardan korumak şöyle dursun; katkı maddeleri dolu abur cuburları hediye, bağımlılık yapan beyni uyuşturan telefon bilgisayarı ise ödül olarak çocuğa veriyor.

    ***

    Aile - okul - tv - telefon kıskacına takılmış çocuklara doğru düzgün yön verecek rol modeli yok.
    Tam da burada survivor gibi programlar, turabi gibi şarkıcılar çocuklara rol modeli oluyor.


    Sonra da z kuşağı şöyle, z kuşağı böyle... Ne verdin ki ne alabileceksin.
  • 18-02-2025, 23:11:35
    #2
    Valla üstadım geçen lise son öğrencisine 4*8 kaç dedim avel gibi suratıma bakıp kişneyerek bilmiyorum abi dedi.
    Ni zahmet bunlar zaten üniversiteyede gitmesin.
    Yaşıtlarımdan 5sene sonra üniye gittim. Askerlik vs falan derken aklıma askerde geldi gitmek.
    Düşünün benden 5 sene sonra üniye başlamış çocuk -1 ve +1i toplayamıyordu.
    Çok ciddiyim. Adam kafasından -5 ile +5 arası tüm sayıları silmiş. Gerçi arkadaşa iki pozitif sayıyıda toplatamadık ciddi ciddi.
    Ve örnek veriyoruz. Bir elman var bir elmada ben verdim kaç elman oldu. Yahu 2 diyemezmi...
    Bu kadar ve cidden vahim.